Олег Сенцов голодуватиме до кінця - адвокат

Олег Сенцов голодуватиме до кінця - адвокат

21 Травня 2018
2130

Олег Сенцов голодуватиме до кінця - адвокат

2130
Український режисер, кримчанин Олег Сенцов, який перебуває в колонії «Білий ведмідь» Ямало-Ненецького округу РФ і 14 травня оголосив голодування з вимогою звільнити всіх бранців Кремля, сказав, що голодувати навіть до фатального кінця.
Олег Сенцов голодуватиме до кінця - адвокат
Олег Сенцов голодуватиме до кінця - адвокат

Про це на прес-конференції з приводу голодування, оголошеного Сенцовим, повідомив його адвокат Дмитро Дінзе, передає кореспондент РБК-Україна.

«Він сказав, що буде голодувати до кінця, можливо до фатального кінця. Він для себе визначив досить такий серйозний крок. Я йому пропонував юридично вирішити це питання. Олег сказав, що не вірить ні в яке правосуддя. Найближчим часом я спробую в черговий раз його відвідати», - заявив адвокат.

За його словами, для колонії, де утримується Олег, це надзвичайна подія.

«Для них в колонії це НС. Вони почали його вмовляти, щоб він не йшов на голодування, тому що можливо медичне обслуговування. Весь час голодування він спостерігається медперсоналом колонії. Лікар його щоранку оглядає. Через два дні голодування у нього були відібрані аналізи і стан його було стабільним», - сказав адвокат.

Він уточнив, що при зустрічі з підзахисним стан Сенцова був стабільним, однак нагадав, що голодування було оголошене на тлі серцевих захворювань.

Сестра Сенцова Наталія Каплан повідомила, що оголошення Олегом голодування стало для неї несподіванкою.

«Голодування для мене стало несподіванкою. Він намагався підготувати маму до цієї новини, але здоров'я її це підриває. Голодування - це вже жест відчаю. Цим голодуванням він намагається наблизити звільнення інших ув'язнених. Голодування він оголосив перед чемпіонатом світу, щоб про це дізналося якомога більше людей», - додала пані Каплан.

Як повідомляв «Детектор медіа», 14 травня Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії.

Керівництво російської колонії у Лабитнангі пригрозило Сенцову примусовим годуванням.

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денисова звернулася до російської колеги Тетяни Москалькової через голодування засудженого в РФ українського режисера Олега Сенцова. Український омбудсмен попросила Тетяну Москалькову особисто перевірити умови утримання та можливість надання Олегу Сенцову медичної допомоги.

За даними правозахисників, зараз приблизно 60 громадян України позбавлені волі за політичними мотивами на території Росії і в окупованому нею Криму. Міністерство закордонних справ України направило вже приблизно 300 нот до Росії з вимогою звільнити українців, які там перебувають.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2130
Читайте також
21.05.2018 11:39
Наталія Гуменюк, Олександр Назаров, Hromadske.ua
2 252
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду