Французькі режисери просять свого президента порушити перед Путіним питання про звільнення Сенцова

Французькі режисери просять свого президента порушити перед Путіним питання про звільнення Сенцова

18 Травня 2018
2074

Французькі режисери просять свого президента порушити перед Путіним питання про звільнення Сенцова

2074
Асоціація режисерів Франції закликала Еммануеля Макрона порушити питання звільнення українця Олега Сенцова перед президентом РФ, з яким пан Макрон зустрінеться наприкінці травня.
Французькі режисери просять свого президента порушити перед Путіним питання про звільнення Сенцова
Французькі режисери просять свого президента порушити перед Путіним питання про звільнення Сенцова

Текст заяви оприлюднено на сайті асоціації, повідомляє «Укрінформ».

«Не дозвольмо нашому колезі вмерти в байдужості. Ми вимагаємо його звільнення», - наголошують французькі кіномитці.

Сенцов є рішучою людиною, готовою йти до кінця, а сама ситуація є ще більш небезпечною, оскільки його здоров'я вже погіршується, вказується в заяві.

«Крім того, ми просимо президента Французької Республіки клопотати перед Володимиром Путіним, щоб Сенцов був звільнений щонайшвидше», - зазначають автори звернення.

«Як і у випадку з російським режисером Кирилом Серебренніковим, який перебуває під домашнім арештом, ми можемо тільки зробити гіркий висновок про стан цензури та репресій в Росії сьогодні», - написали французькі кіномитці та закликали всіх, причетних до кінематографу, виявити солідарність.

До слова, на Каннському кінофестивалі днями представили книгу оповідань українського режисера і письменника Олега Сенцова.

Про це повідомляється з посиланням на посольство України у Франції.

«На Канському кінофестивалі в Українському національному павільйоні увагу відвідувачів привернули до долі ув'язненого Москвою українського режисера і письменника Олега Сенцова. На стенді представлена його книга оповідань у перекладі французькою мовою (видавництво L'Harmattan, серія La Présence ukrainienne)», - сказано в повідомленні.

Посольство України також поширило французькою мовою заяву Комітету солідарності з кримськими заручниками з приводу голодування українських в’язнів Кремля із закликом до світової спільноти, української влади, всіх українців активно долучитися до звільнення Сенцова, Кольченка та інших українських бранців.

Як повідомляв «Детектор медіа», 14 травня Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії.

Керівництво російської колонії у Лабитнангі пригрозило Сенцову примусовим годуванням.

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денисова звернулася до російської колеги Тетяни Москалькової через голодування засудженого в РФ українського режисера Олега Сенцова. Український омбудсмен попросила Тетяну Москалькову особисто перевірити умови утримання та можливість надання Олегу Сенцову медичної допомоги.

За даними правозахисників, зараз приблизно 60 громадян України позбавлені волі за політичними мотивами на території Росії і в окупованому нею Криму. Міністерство закордонних справ України направило вже приблизно 300 нот до Росії з вимогою звільнити українців, які там перебувають.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2074
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду