detector.media
01.06.2018 14:43
Акція #Save Oleg Sentsov пройде в понад 70 містах світу - організатори
Акція #Save Oleg Sentsov пройде в понад 70 містах світу - організатори
Акція #Save Oleg Sentsov на підтримку українського режисера Олега Сенцова, який 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українців-політвязнів у Росії та на території анексованого РФ Криму, пройде 1-2 червня в 71 місті світу, в тому числі у 42 іноземних містах

Про це повідомляється на сторінці Save Oleg Sentsov у Facebook.

Зокрема акція пройде в понад двадцяти столицях різних держав.

В Україні акції пройдуть у Вінниці, Маріуполі, Краматорську, Одесі, Черкасах, Тернополі, Чернігові, Харкові, Хмельницькому, Львові, Луцьку, Києву, Дніпру Житомирі, Острозі, Полтаві Кривому Розі, Івано-Франківську, Кропивницькому, Прибірську, Чернівцях, Рівному Сумах, Ужгороді, Бердянську Херсоні Миколаєві.

Акції на підтримку українського політв'язня пройдуть в Австралії, США, Німеччині, Грузії, Ізраїлю, Франції, Німеччині, Об'єднаних Арабських Еміратах, Кувейту, Канаді, Португалії, Британії, Греції, Австрії, Чехії, Швеції, Швейцарії, Естонії, Литві, Латвії, Італії та Бельгії.

У Росії відбудуться одиночні пікети у Санкт-Петербурзі, Москві та Казані.

Організатори закликають долучатися до глобальної акції Save Oleg Sentsov й інших учасників. Приєднатися можна й індивідуально.  

«Політ нормальний! Дякуємо усім за підтримку! Разом і до кінця!» - пишуть ініціатори акції. 

Нагадаємо, словами «Разом і до кінця!» закінчується записка Олега Сенцова, в якій він повідомив про початок безстрокового голодування.

Розміщено також уточнений список усіх політв'язнів, звільнення яких вимагає Олег Сенцов й учасники акцій на його підтримку. 

Нагадаємо, станом на 1 червня Олег Сенцов тримає голодування 19-й день. 

14 травня Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. Керівництво російської колонії у Лабитнангі пригрозило Сенцову примусовим годуванням. За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, український режисер голодуватиме до кінця.

1-2 червня по всьому світу пройде акція #SaveOlegSentsov.

У Києві акція на підтримку режисера Олега Сєнцова, який 14 травня оголосив безстрокове голодування, вимагаючи від Кремля звільнити усіх українських політв’язнів, відбудеться в суботу, 2 червня, об 11:00 біля стели Незалежності

Підтримку Сенцову та вимогу його звільнення висловили громадські діячі Чехіїросійські письменники та науковціПАРЄPEN Internationalрежисери Франції, Посольство США в УкраїніЄвросоюз.

Фото: Save Oleg Sentsov у Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY