ІМІ дослідив, як українські інтернет-ЗМІ пишуть про ЛГБТ-спільноту

ІМІ дослідив, як українські інтернет-ЗМІ пишуть про ЛГБТ-спільноту

12 Квітня 2018
1884

ІМІ дослідив, як українські інтернет-ЗМІ пишуть про ЛГБТ-спільноту

1884
Загальноукраїнські інтернет-ЗМІ досить багато пишуть про ЛГБТ-спільноту, однак контент матеріалів є переважно жовтим. При цьому п’ята частина матеріалів про ЛГБТ містить гомофобні вирази і судження.
ІМІ дослідив, як українські інтернет-ЗМІ пишуть про ЛГБТ-спільноту
ІМІ дослідив, як українські інтернет-ЗМІ пишуть про ЛГБТ-спільноту

Такими є результати дослідження, яке провів Інститут масової інформації протягом березня 2018 року, повідомляє ІМІ.

Експерти ІМІ провели моніторинг 11 загально-українських інтернет-ЗМІ на предмет висвітлення ЛГБТ-спільноти в період з 1 по 31 березня 2018 року.

Загалом протягом періоду моніторингу було зафіксовано 105 публікацій, пов’язаних із ЛГБТ-тематикою. При цьому виявилося, що 60% новин про ЛГБТ стосувалися секс-скандалів чи жовтих новин зі сфери шоу-бізнесу (63 новини зі 105).

Дослідження показало, що приблизно 20% новин про ЛГБТ у ЗМІ, що підлягали моніторингу, містили гомофобні вирази, маніпуляції, а подекуди навіть заклики до дискримінації.

За результатами дослідження ІМІ, найбільшу кількість гомофобних новин було виявлено на сайтах «Вести», УНІАН та «Обозреватель». Найбільш збалансовано інформацію про ЛГБТ подавали сайти «Українська Правда», «Ліга» та «Укрінформ».

Дослідження ІМІ також показало, що 10% новин про ЛГБТ були позитивними – наприклад, це новини про балотування лесбійки Синтії Ніксон на пост губернатора Нью-Йорка чи заклики трансгендерки Зіанджі йти до своєї мрії, незалежно від того, як ти виглядаєш.

Детальніше про дослідження можна почитати за посиланням

ГО «Інститут масової інформації» проводив моніторинг з 1 по 31 березня 2018 року в 11 загальноукраїнських інтернет-виданнях: «Сегодня», 24 канал, Ліга.net, «Українська правда», «Укрінформ», УНІАН, «Вести», «Обозреватель», ZIK, Страна.ua та ТСН.ua. Оцінці підлягали всі новини про ЛГБТ, які вийшли на цих сайтах за вказаний період, загалом 105 новин.

Як повідомляв «Детектор медіа», 87% українців отримують інформацію про події в країні та світі з українського телебачення, 57% йому довіряють, але тільки 35% іноді перевіряють інформацію в різних джерелах. Ці та інші цікаві факти виявило дослідження «Детектора медіа» та КМІС щодо ролі медіа в зафіксованих процесах.

Фото: galinfo.com.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1884
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду