СБУ передає прес-центру штабу АТО повноваження щодо акредитації журналістів (ДОПОВНЕНО)

СБУ передає прес-центру штабу АТО повноваження щодо акредитації журналістів (ДОПОВНЕНО)

21 Лютого 2018
4288

СБУ передає прес-центру штабу АТО повноваження щодо акредитації журналістів (ДОПОВНЕНО)

4288
Служба безпеки України (СБУ) передає прес-центру штабу АТО свої повноваження щодо акредитації журналістів для роботи в зоні АТО. Такі зміни передбачені законом «Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях в Донецькій і Луганській областях», який 21 лютого підписав Президент України Петро Порошенко
СБУ передає прес-центру штабу АТО повноваження щодо акредитації журналістів (ДОПОВНЕНО)
СБУ передає прес-центру штабу АТО повноваження щодо акредитації журналістів (ДОПОВНЕНО)

Про це «Детектору медіа» розказала прес-секретар СБУ Олена Гітлянська.

«Ми передаємо всю акредитацію в прес-центр АТО, – сказала вона. – Ми направили Міноборони листа з пропозицією спростити процедуру і передати всю акредитацію в одне місце. Чекаємо відповідь», – повідомила пані Гітлянська.

Речник АТО Василь Лабай повідомив «Детектору медіа», що робота журналістів у зоні АТО не припинятиметься.

«Робота ЗМІ на території Донецької і Луганської областей не припинятиметься. У зв’язку із прийняттям нового закону планується розробка порядку роботи журналістів. Можливо, буде трішечки підкоригований існуючий порядок роботи з урахуванням зміни формату операції. Однак, про щось конкретніше можна буде говорити одразу ж після виконання доручень Президента України, Верховного Головнокомандувача ЗС України, які він вчора поставив перед міністром оборони і начальником Генштабу», – сказав речник АТО.

У Міністерстві оборони України «Детектору медіа» повідомили, що поки що акредитацією журналістів, як і раніше, займається СБУ та пообіцяли надати детальні роз'яснненя щодо подальшої роботи журналістів в зоні АТО згодом.

Як писав «Детектор медіа», з 1 січня 2017 року почав працювати новий порядок відвідування журналістами військових частин, які виконують бойові завдання в районах проведення АТО

Нагадаємо, порядок передбачає отримання представниками ЗМІ, які встановленим порядком акредитовані Службою безпеки України, двох типів прес-карток, а саме: першого та другого рівня акредитації.

Зокрема, прес-карта другого рівня акредитації (синього кольору) передбачає виконання журналістами редакційних завдань на всій території проведення Антитерористичної операції, за виключенням передових позицій ЗС України. Процедура отримання прес-карти АТО другого рівня акредитації залишається без змін.

Водночас, прес-картка першого рівня акредитації (малинового кольору, з цифрою 1) передбачає роботу журналістів на всій території проведення АТО та додатково дозволяє виконувати редакційні завдання безпосередньо на лінії зіткнення (на глибину взводних, ротних опорних пунктів першого ешелону).

Для отримання прес-карти першого рівня акредитації представники ЗМІ обов’язково мають пройти триденні курси при Міністерстві оборони України (на базі Національного університету оборони імені Івана Черняхівського — два дні теоретичних занять, а також на полігоні 169 навчального центру Сухопутних військ Збройних Сил України в смт Десна Чернігівської області (одноденні практичні заняття).

Фото: ucmc.org.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4288
Читайте також
08.03.2018 16:00
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
2 999
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду