Керівництво ZIKу заявило про загострення тиску на канал

Керівництво ZIKу заявило про загострення тиску на канал

24 Січня 2018
2315

Керівництво ZIKу заявило про загострення тиску на канал

2315
Керівництво телеканалу ZIK повідомило про погрози на адресу генпродюсера та ведучої ZIKу Наташі Влащенко, а також про заплановані на сьогодні, 24 січня, акції під студією телеканалу ZIK в Жовтневому палаці, які «можуть нести небезпеку здоров'ю та життю працівників каналу»
Керівництво ZIKу заявило про загострення тиску на канал
Керівництво ZIKу заявило про загострення тиску на канал

Про це йдеться в заяві, поширеній прес-службою телеканалу ZIK.  

«Професійна робота генерального продюсера та ведучої ZIKу Наташі Влащенко, зокрема нещодавнє інтерв'ю в рамках авторського проекту «HARD» із одіозним чиновником часів Януковича Андрієм Портновим, спровокувала не лише бурхливу дискусію серед медіаспільноти, - зазначається в заяві. - Наслідком цього ефіру стали особисті погрози на адресу ведучої, а також сьогодні (середа, 24 січня) під студією телеканалу ZIK в Жовтневому палаці заплановані провокації у формі акції бойкоту, які можуть нести небезпеку здоров'ю та життю працівників ZIKу та інкримінуватися як стаття 171 Криміналького Кодексу України про умисне перешкоджання законному виконанню професійних обов'язків журналістів».

Команда телеканалу ZIK вважає всі обвинувачення на свою адресу прямою загрозою свободі слова в Україні і просить публічної підтримки в тих, хто «поділяє думку, що журналістика має залишатися журналістикою».

Скандальне інтерв'ю з Портновим, на думку авторів звернення, покликане стати черговим маркером повного фіаско Генпрокуратури в арештах та запроторенні за ґрати екс-чиновників часів Януковича».

«Розмова з Портновим відбулася без особливих зусиль через відеоконференцію... з Австрії...», - підкреслюється в заяві.  

«Учора за 10 хвилин до ефіру мені зателефонував депутат «Народного фронту» і відкрито мені погрожував. Погрози ці звучали так, якщо ви вийдете в ефір, то я тобі не гарантую, що не будуть праві реагувати, що не будуть якісь проблеми, що тобі не знадобиться охорона, ти ж пам'ятаєш, що було з Бузиною і так далі. Я, чесно кажучи, була шокована, бо просто роблю свою роботу як професіонал. Канал завжди займав незалежну позицію, і я взагалі не зрозуміла таких речей. Як і всі учасники Майдану, я з величезною повагою ставлюся до людей, які загинули, для мене вони герої назавжди. Але саме тому ми ж виходили на Майдан, щоб отримати вільне демократичне суспільство з вільними медіа! Так, є терористи, є люди, які закликають до розвалу держави. Зрозуміло, що такі люди не мають бути на екрані. Але якщо по людині закриті всі карні справи, як це є у випадку пана Портнова, якщо зняті всі санкції, якщо йому навіть компенсація якась виплачена, то тоді про що ми говоримо? Якісь етичні оцінки? Так, вони можуть бути. Але це не є порушення закону», – коментує скандал довкола інтерв'ю генеральний продюсер та ведуча телеканалу ZIK Наташа Влащенко.

У заяві також наголошується, що ZIK ініціював звернення за підтримкою до іноземних представництв в Україні та міжнародних організацій, «які є гарантами свободи слова та вільних медіа, за захистом від тиску, якого зазнає, як незалежний засіб масової інформації».

Нагадаємо, 22 січня в ефірі телеканалу ZIK в рамках програми «Hard с Влашенко» відбулося інтерв’ю генпродюсерки каналу Наталі Влащенко із колишнім заступником голови Адміністрації президента Віктора Януковича Андрієм Портновим. Цей факт, загальна тональність розмови та те, що саме цей ефір припав на річницю гибелі перших Героїв Небесної сотні Сергія Нігояна та Михайла Жизневського, обурило багатьох.

Як вже повідомляв «Детектор медіа», нардеп ВР Іван Вінник демонстративно залишив студію програми «Гра в класику» телеканалу ZIK, заявивши присутнім, що «ганебно знаходитися в тій самій студії, де впродовж години за запрошенням вашого  генерального продюсера на шоу, яке має назву «Hard з Влащенко», Портнов розповідає, як нам будувати нашу країну».

Неабиякого розголосу набула тема інтерв’ю Влащенко з Портновим й у мережі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2315
Читайте також
25.01.2018 10:00
Олександр Михельсон
для «Детектора медіа»
4 614
24.01.2018 16:55
Владислав Демченко
для «Детектора медіа»
3 409
22.01.2018 09:40
Юрій Луканов
для «Детектора медіа»
1 507
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду