Загиблий під час нападу на редакцію головред Charlie Hebdo заявляв, що краще помре стоячи, ніж житиме на колінах

Загиблий під час нападу на редакцію головред Charlie Hebdo заявляв, що краще помре стоячи, ніж житиме на колінах

7 Січня 2015
4384

Загиблий під час нападу на редакцію головред Charlie Hebdo заявляв, що краще помре стоячи, ніж житиме на колінах

4384
Загиблий під час нападу на редакцію головред Charlie Hebdo заявляв, що краще помре стоячи, ніж житиме на колінах
Загиблий під час нападу на редакцію головред Charlie Hebdo заявляв, що краще помре стоячи, ніж житиме на колінах

Загиблий сьогодні, 7 січня, під час нападу ісламських терористів головний редактор французького сатиричного журналу Charlie Hebdo і карикатурист 47-річний Стефан Шарбонье, не змінив політики свого видання, не зважаючи на погрози. Про це повідомляє видання BuzzFeedNews.

 

Стефан Шарбонье був внесений до чорного списку терористичного угруповання «Аль-Каїда» у 2013 році. Бойовики полювали на нього за публікацію карикатур на пророка Мухаммеда. З 2011 року журналіст знаходився під захистом поліції, але, на жаль, це не вберегло його від нападу.

 

Як повідомляє російське видання «Медуза», у 2011 році Charlie Hebdo на один номер перейменувався в Charia Hebdo і назвав пророка Мухаммада запрошеним головним редактором. На обкладинці було розміщено зображення пророка, що говорив: «Сто ударів батогом тому, хто не помре від сміху».

 

За добу до виходу цього номера редакцію Charlie Hebdo закидали пляшками із запальною сумішшю, будинок повністю вигорів. Редакція і до цього випадку, і після нього неодноразово отримувала погрози від радикалів.

 

Після нападу на редакцію у 2011 році

 

Після того, як у 2012 році Стефан Шарбонье отримав чергові погрози, він сказав:  «Я не боюсь погроз помсти. У мене немає дітей. Немає дружини, немає машини, немає кредиту. Можливо, це звучить помпезно, але краще я помру стоячи, ніж буду жити на колінах».

 

 

Журнал також приділяв увагу подіям в Україні.

 

 

 

 

Увечері 7 січня у центрі Парижа збираються спонтанні мітинги городян на захист ЗМІ, свободи слова і республіки. За даними «Євроньюс», на Площі Республіки у французькій столиці зібралось близько п'яти тисяч парижан на знак солідарності з загиблими у результаті нападу на редакцію сатиричного журналу Charlie Hebdo, де загинули вісім журналістів, двоє співробітників видання та двоє поліцейських.

 

Нагадаємо, 7 січня вдень в центрі Парижа стався озброєений напад на редакцію французського сатиричного щотижневого журналу Charlie Hebdo. Станом на 18.00 за київським часом відомо про загибель 12 людей, десять з яких є співробітниками редакції журналу Charlie Hebdo, два загиблих - поліцейські. Ще 11 отримали поранення. Четверо поранених перебувають у критичному стані.

 

Серед загиблих також відомі французькі карикатуристи: Жан Кабю, відомий карикатурист, мультиплікатор і актор коміксів, ветеран карикатуристики Жорж Волинські і Бернар Вельяк, відомий під псевдонімом Тінью.

 

Повідомляється, що за день до теракту журналісти опублікували в Twitter журналу карикатуру на лідера радикального угруповання «Ісламська держава» Абу Бакра аль-Багдаді, що супроводжується підписом «З найкращими побажаннями, до речі».

 

Вже відомо, що нападниками були радикальні ісламісти, як хотіли «помститися за пророка Мухаммада».

 

Президент Франції Франсуа Олланд назвав напад проявом крайнього варварства і заявив, що Франція у шоці від своєного проти ЗМІ злочину, пообіцяв зробити все можливе, аби знайти і покарати вбивць журналістів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4384
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду