Терористи можуть використати західних журналістів у провокаціях – Лубківський

Терористи можуть використати західних журналістів у провокаціях – Лубківський

26 Листопада 2014
3483
26 Листопада 2014
18:50

Терористи можуть використати західних журналістів у провокаціях – Лубківський

3483
Терористи можуть використати західних журналістів у провокаціях – Лубківський
Терористи можуть використати західних журналістів у провокаціях – Лубківський

Терористи на Донбасі готують провокації за участю західних журналістів, яких вони зможуть ввезти на окуповану територію України через неконтрольовані ділянки українсько-російського кордону. Про це сьогодні, 26 листопада, на брифінгу повідомив радник голови СБУ Маркіян Лубківський, повідомляє  ЛІГАБізнесІнформ.

 

«Проти журналістів, за оперативною інформацією СБУ, готуються провокації бойовиками «ДНР» і «ЛНР». У нас є перевірена оперативна інформація про спроби терористів використовувати ресурси людські та технічні провідних західних ЗМІ для провокування антиукраїнських сепаратистських настроїв на територіях, які тимчасово утримуються бойовиками», - заявив радник голови СБУ.

 

Він повідомив, що терористи запрошують представників західних ЗМІ прибувати в Україну через ділянку кордону, який українськими військовими не контролюється. Після того, як вони опиняться там, за словами пана Лубківського, з представниками західних ЗМІ будуть працювати пропагандисти й російські агітатори. «Тобто, натаскувати їх і пакувати брехливою інформацією», - зазначив він.

 

Через це, вважає пан Лубківський, можлива загроза безпеці західних ЗМІ.

 

«Вони планують використовувати їх як живий щит, іншими словами, бойовики виводять цих людей на свої позиції, здійснюють артобстріл по позиціях українських військ, розуміючи, що піде зворотна реакція. Вони, по суті, зацікавлені в тому, щоб представники західних ЗМІ постраждали при цьому, були поранені або навіть вбиті, для того, щоб показати, як українська армія воює проти вільних західних медіа», - сказав Маркіян Лубківський.

 

Служба безпеки України попереджає іноземних журналістів, що будь-яка особа, яка перетне незаконно держкордон України, буде порушником, і до нього будуть вжиті відповідні санкції аж до заборони подальшого в'їзду на територію України.

 

Нагадаємо, під час військового конфлікту на сході України загинуло 6 іноземних медійників. 24 травня в селі Андріївка під м.Слов'янськом (Донецька обл.) було вбито італійського журналіста Андреа Роккеллі і його перекладача Андрія Миронова. Спіробітники каналу «Россия 1» (ВДТРК) Антон Волошин і Ігор Корнелюк, у причетності до смерті яких звинувачують українську льотчицю Надію Савченко, 17 червня загинули внаслідок випадкового мінометного вогню, відкритого з обох сторін. Про це в студії «Громадського ТБ» заявив російський правозахисник Марк Фейгін - один із захисників Надії Савченко.

 

Фотокореспондента міжнародного інформагентства «Россия сегодня» Андрій Стенін, зв'язок з яким зник 5 серпня, загинув в зоні АТО поблизу Донецька. 22 серпня терористи ДНР розповіли представникам місії ОБСЄ про виявлені останки, які можуть належати «зниклому російському журналісту» Стеніну.  Радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк припустив, що його вбивство могли організувати спецслужби Кремля.

 

Оператор «Первого канала» Анатолій Клян загинув 30 червня. За версією журналіста російського видання Forbes Орхана Джемаля, який був свідком обстрілу, під час якого загинув оператор, терористи запросили російських журналістів на провокацію із захопленням української військової частини.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3483
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду