Терористи заявили ОБСЄ, що знайшли тіло російського фотографа Андрія Стеніна

Терористи заявили ОБСЄ, що знайшли тіло російського фотографа Андрія Стеніна

22 Серпня 2014
9172
22 Серпня 2014
17:55

Терористи заявили ОБСЄ, що знайшли тіло російського фотографа Андрія Стеніна

9172
Терористи заявили ОБСЄ, що знайшли тіло російського фотографа Андрія Стеніна
Терористи заявили ОБСЄ, що знайшли тіло російського фотографа Андрія Стеніна

Терористи «Донецької народної республіки» розповіли представникам місії ОБСЄ, що виявили останки, що можуть належати «зниклому російському журналісту», яким може бути фотокореспондент Андрій Стенін. Про це йдеться в звіті місії ОБСЄ за 22 серпня, повідомляє «Українська правда».

 

«Заступник міністра внутрішніх справ» так званої «ДНР» розповів експертам місії ОБСЄ, що на дорозі в декількох кілометрах на південний схід від міста Сніжного (Донецька область) знайдено обгоріле тіло, яке є останками зниклого російського журналіста. Однак терорист не надав доказів на підтвердження своїх слів.

 

«Українська правда» нагадує, що фотокореспондент міжнародного інформаційного агентства «Россия сегодня» (екс-«РИА Новости») Андрій Стенін знаходився в Україні з 13 травня, працював у Києві, Луганську, Донецьку, Маріуполі, Шахтарську, Слов'янську та інших містах. Він особисто зробив фотозйомку допиту і катувань українських солдат, взятих в полон в Шахтарську (Донецька область).

 

Нагадаємо, спеціальний фотокореспондент міжнародного інформагентства (МІА) «Россия сегодня» Андрій Стенін, який працює на сході України, не виходить на зв'язок з 5 серпня.

 

12 серпня російські ЗМІ повідомили, що радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко нібито сказав латвійській радіостанції Baltcom, що Андрій Стенін був затриманий Службою безпеки України та може бути звинувачений у «пособництві і прославлянні тероризму», проте згодом радник відмовився від цих слів. 13 серпня Антон Геращенко заявив «Детектор медіа», що він не знає, де знаходиться пан Стенін і чи зареєстровано заяву про його зникнення в МВС.

 

Міжнародна федерація журналістів (МФЖ) і Європейська федерація журналістів (ЄФЖ) висловили заклопотаність з приводу безпеки російського журналіста Андрія Стеніна після повідомлення, що він був затриманий на сході України. Представниця ОБСЄ з питань свободи медіа Дуня Міятович також висловила стурбованість з цього приводу. Комітет захисту журналістів закликав звільнити російського фотографа Андрія Стеніна. Згодом Комітет захисту журналістів закликав Україну прояснити статус російського фотожурналіста.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9172
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду