Трамп натякає на власний імпічмент?

15 Травня 2017
1277
15 Травня 2017
14:30

Трамп натякає на власний імпічмент?

Юрій Луканов
вільний журналіст, для «Детектора медіа»
1277
Трамп натякає на власний імпічмент?

Трамп знову демонструє злочинну легковажність. Він наприкінці минулого тижня  у Твіттері натякнув відставленому ним директору ФБР Джеймсу Комі на те, що в нього є записи їхнього спільного обіду у Білому домі через тиждень після інавгурації. Donald J. Trump‏Verified account @realDonaldTrump 21h21 hours ago More James Comey better hope that there are no "tapes" of our conversations before he starts leaking to the press! Цей твіт перекладається наступним чином: Джеймсу Комі перед тим, як зв'язуватися з пресою, ліпше сподіватися на те, що нема запису нашої бесіди. 

Річ у тім, що дві близькі до Комі особи анонімно розповіли журналістам про зміст бесіди Комі і Трампа. З їхніх слів випливає, що президент під час обіду з колишнім директором ФБР  вимагав від нього  лояльності але отримав відмову. 

Відомо, що Трамп і ліберальна преса взаємно не люблять одне одного. Тому преса іноді притягує критику Трампа за вуха. Але в цьому випадку він САМ натякає на те, що у нього в Білому дому порушується закон. Себто ведуться записи розмов Трампа з відвідувачами при цьому без інформування цих відвідувачів і без їхнього дозволу. 

Журналісти зразу провели аналогію з Вотергейтським скандалом, частиною якого було саме нелегальне записування Річардом Ніксоном своїх розмов з відвідувачами. Чим це закінчилося для Ніксона - відомо. 

Правду сказати, я скептично ставився до балачок про імпічмент Трампа. Та коли він власними руками натякає на те, що він порушує закон, то я вже ні в чому не впевнений. 

Загалом у історії з відставкою Комі в кабінеті Трампа ліва рука не знає, що робить права. Його люди повідомлють, що відставка не пов'язана з розслідуванням російських зв'язків Трампа, а лише з  непослідовністю  Комі у розслідуванні історії з електронною поштою Гіларі Клінтон. Посилаються на рекомендації Генерального прокурора Сешенса і його заступника Розенштейна. Сам Трамп після того каже в інтерв'ю NBC , що він вирішив звільнити Комі безвідносно до рекомандацій прокурора і його заступника. Мало того, за його словами, це рішення було ухвалене ще до того, як він отримав такі рекомендації.  

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1277
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду