detector.media
Наталія Данькова
21.08.2009 22:23
Щастя з плюсом
Щастя з плюсом
Новий сезон групи «1+1»: вісім нових проектів власного виробництва на «Плюсах», канал «Кіно» проголошено чоловічим, а ТЕТ – чи то жіночим, чи то молодіжним

«1+1» обіцяє сезон лідерських амбіцій. Генеральний директор Олександр Ткаченко без зайвої скромності пропонує дивитись на «1+1» як на групу каналів №1 в Україні, а керівник телевізійного напрямку групи Сергій Дем'янчук переконує, що цей сезон стане чи не найсильнішим за історію існування каналу.

 

 

Сергій Швець вручає мікрофон своїй дочці Марті. Позаду в кадрі Юлія Жмакіна та Марічка Падалко

 

На 15-й рік свого існування «Плюси» змінюють слоган на «Ти не один. Щастя поруч» та  запускають вісім нових проектів. Розважальні шоу вихідного дня «Танцюю для тебе-3» та  «Я люблю Україну», лінійка щоденного медичного проекту «Лікарі», кулінарне шоу «Смакуємо», програма соціальних розслідувань «ТСН. Варта» та скетч-шоу «Говорить та показує Україна». Останній проект створюватимуть Юрій Горбунов, Дядя Жора, Сергій Чекалкін та Бурим-Бурим.

 

Також на каналі стартує оновлений  «Сніданок з 1+1». «Плюси» відмовились від інформаційного експерименту минулого року та повернулись до більш звичного розважального формату. «Інформаційний ранок на 1+1 виглядав не зовсім природно, адже це сімейний канал. Тому ми повернулись до ідеї розважального ранку - це такий лайт стайл. Ми обіцяємо, що відрізнятимемося настроєм. Буде зарядка, діти, рецепти, як завжди», - сказала ТК редактор проекту Юлія Жмакіна.

 

Лідія Таран і Марічка Падалко

 

Окрім цього, «Плюси» запускають першу україномовну теленовелу за румунським форматом «Тільки кохання». Серіал є власним продуктом каналу,  і команда проекту сподівається, що він стане подією нового сезону.  Однак, Олександр Ткаченко зазначив у коментарях ТК, що не виключає можливого продажу серіалу і на російський ринок.

 

«Це не самоціль. Як тільки остаточно завершимо виробництво будемо обговорювати це питання з росіянами. Дехто з них вже бачив змонтовані перші серії», - сказав він.

 

На початку нового року «1+1», за словами пана Ткаченка, розпочне роботу над серіалом «Пончик Люся» за сценарієм Тетяни Гнєдаш.

 

Також канал запускає нові російські серіали «Крем», «Маргоша-2» та  «Барвіха» (щодо купівлі останнього влітку цього року вів переговори Новий канал). І наголошує, що показ «Крему», приміром, на українських «Плюсах» буде прем'єрним - у Росії глядачі фільму ще не бачили.

 

Про те, що покупного продукту на каналі не бракуватиме, свідчить і підписання угоди з 20th Century Fox. На презентації «1+1» офіційно підтвердили цей факт.

 

За інформацією джерел ТК, «1+1» ще й транслюватиме топові матчі українського чемпіонату та єврокубків. Однак Олександр Ткаченко і Сергій Дем'янчук відмовилися це прокоментувати.

 

Олександр Ткаченко обговорює новий сезон з Настею Каменських

 

Сам генеральний директор групи компаній «1+1» у розмові з ТК був небагатослівним. Зокрема, він наголосив на тому, що змін у форматі ТСН в новому сезоні не планується, однак, можливо, з'являться нові ведучі. Він підтвердив, що продовжить співпрацювати з Алою Мазур, однак обмежився лише загальними словами.

На презентації нового сезону також стало відомо, що канал визначився з новим керівником виробничого підрозділу компанії «1+1 Production». Ним став румунський продюсер Габріель Попеску, який змінив на цій посаді Романа Єлістратова. Хоча причини звільнення пана Єлістратова Олександр  Ткаченко не називає, а лише по філософськи коментує: «Природній процес, немає нічого вічного. Люди приходять та йдуть».

 

Сергій Дем'янчук, керівник телевізійного напрямку групи «1+1»: «Підстав інвестувати у позапрайм у нас немає»

 

Сергій Дем'янчук

 

- Пане Сергію, скажіть, які зміни у програмуванні чекають на «1+1»?

 - У нас буде серйозна зміна всіх праймових лінійок. Ми віримо у наше доктор-шоу «Лікарі», і в те, що для нашої «цільової жінки» здоров'я - це один з головних пунктів щастя. Це буде начебто прийом лікаря у прямому ефірі. Але це не буде спонсорський проект, де ми радитимемо приймати певні ліки. Проект буде розрахований на жінок 35-45 років. Частка за нашою цільовою 18-54 планується в районі 12%, 50+.

 

 - Чи лишаться у праймі художні фільми?

- Кінопоказ у нас о 23.00. Тобто ми вертаємось до лінійки щоденних фільмів.

 

- Окрім Fox, які ще пакети кінопоказу є у «1+1»?

- Ми ведемо переговори ще з двома мейджерами, поки не можу їх назвати. Щодо російського кінопоказу, то зараз росіяни не продають пакетами. У зв'язку з кризою російські пакети розчинились. Зараз немає з чого робити пакети: ті, що виробляли колись по 200 - 300 серій на рік, зараз виробляють по 20 - 30. Але ми працюємо зі всіма російськими виробниками.

 

 - Як би ви охарактеризували серіальний та кінопродукт, що вписувався б у формат нинішнього «1+1»?

- З точки зору якості аудиторії, я думаю, що зараз у нас буде чи не найсильніший сезон «1+1» за всю історію його існування. Ми дуже довго до цього йшли і добирали продукт. Я хочу сказати, що цей сезон з точки зору правильності діалогу з нашою цільовою аудиторією буде найсильнішим. З точки зору цифр, які ми будемо отримувати.... Знаєте,  я дуже забобонна людина, я дуже сильно переживаю за рейтинги.

 

- Але амбіції досить серйозні - стати групою №1. Чи ставляться конкретні строки для цього?

-  Звичайно. Але я не можу вам їх назвати. Ці строки короткі.

 

- Раніше ви розповідали, що канал переважно орієнтується на показники прайму, а денні слоти заповнює здебільшого повторами. Як буде в новому сезоні?

- Поки що підстав інвестувати у позапрайм у нас немає. Ми змушені керуватись виключно економікою. Як тільки ми будемо бачити ознаки пожвавлення в цьому плані - тоді будемо думати про продукт для позапрайму.

 

-  Якщо взяти пакет Fox, то він останні п'ять років належав «пінчукам», і частина  цього продукту вже стала брендовими проектами цих каналів. Наприклад мультфільм «Сімпсони» на М1. На якому каналі групи з'явиться, приміром, цей мультсеріал?

- Назви продуктів в пакеті - це закрита інформація. Я не можу її коментувати. Можу лише підтвердити, що ми підписали  цей контракт, і повний ексклюзив належить групі компаній «1+1».

 

- «1+1» фінансує загальнонаціональну панель, але не продається по ній. Коли ви плануєте перейти на продажі за цією панеллю?

- Ми абсолютно переконані, що це майбутнє. Незважаючи на кризу, якщо дивитись по сектору рекламодавців, так званий FMCG, який дає основну частину реклами, отримує доходи не тільки з міст «50+», а з усієї України. Тому, я гадаю, за пару років ми будемо готові. Відповідь на ваше запитання - до 2012 року.

 

- І розкажіть, будь-ласка, про формат каналу «Кіно» у новому сезоні»?

- Канал «Кіно» ми орієнтуємо на молодих чоловіків -   20-24 роки.

 

Чи залишаться на «Кіно» повтори програм, що вже були на «1+1» ?

- Питання не у повторах, питання в тому, який продукт показує канал і для якої аудиторії. Я не можу відкрити вам сітку. Можу лише сказати, що програми, які підходять каналу «Кіно» від «1+1» будуть мігрувати в межах групи, а ті, що не підходять - не будуть.

 

 

Григорій Тичина, голова правління каналу ТЕТ: Катеринчук займеться власним виробництвом ТЕТа, але не новинами.

 

 Григорій Тичина

 

- Пане Григорію, скажіть які сильні сторони має канал ТЕТ?

- Нашою сильною стороною є те, що понад 60% нашої аудиторії - це молоді жінки. Тому, добираючи контент, ми будемо  укріплювати молодіжне ядро аудиторії, яке є досить привабливе для рекламодавця.

 

- Але ви купили права на трансляції матчів українських футбольних клубів. Як ви позиціонуватимете футбол на жіночому каналі?

- Зараз дуже багато молодих людей, які цікавляться футболом, і  частка за молодіжною аудиторією при трансляції футбольних матчів зазвичай переважає частку за 4+. Спочатку ми трошки цьому дивувались, але зараз звикли і сприймаємо це природно. Я думаю, що і футбол, який здавалося б, стоїть окремо від ядра нашої аудиторії прекрасно підвищує і частку, і рейтинг, у тих слотах, де він знаходиться. Особливо це стосувалось матчів «Динамо» у  Лізі Чемпіонів у минулому сезоні. Тоді частки були взагалі величезні 15-16%,  що у сім разів перевищує нашу середню частку, а чемпіонат України давав частку 4-5%, що теж вдвічі вище за середню частку телеканалу.

 

- Які обов'язки та сфера відповідальності будуть у Наталії Катеринчук?

- Вона займатиметься власним виробництвом. Зараз у нас є  достатньо  за хронометражем власного виробництва, яке складає більше 30% ефіру. Тобто квоту, визначену законом та умовами ліцензії, ми виконуємо та перевиконуємо. Зараз постало питання покращити якість того, що ми робимо. Скажу одразу - це будуть не новини. Але наші проекти «Дивись» та «Дивись, хто прийшов» подібні до новинних програм. Нам би хотілось, щоб з'явились і аналогічні програми.

 

 

Фото Павла Старостенка

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY