detector.media
Дарія Яковенко
«Детектор медіа»
31.01.2024 16:41
Російський парламент ухвалив законопроєкт, який дозволяє конфіскацію майна за «фейки» про армію
Російський парламент ухвалив законопроєкт, який дозволяє конфіскацію майна за «фейки» про армію
Відтепер у громадян РФ, яких звинувачують у поширенні «фейків» про російську армію, конфісковуватимуть майно.

Держдума Росії прийняла законопроєкт про конфіскацію майна у громадян, які засуджені за поширення «фейків» про російську армію. Про це повідомив телеканал «Настоящее время».

Законопроєкт з відповідними поправками до Кримінального кодексу затвердили в комісії уряду 15 січня і внесли в Держдуму РФ тиждень тому. А вже сьогодні, 31 січня, цей законопроєкт підтримало 377 депутатів. 

Його авторами стали депутати Держдуми від «Єдиної Росії» Ірина Ярова, Василь Піскарьов та Олена Ямпольська. 

Новий законопроєкт передбачає конфіскацію майна в засуджених за: 

Далі документ має затвердити Рада Федерації та президент РФ.

Нагадаємо, Державна дума Росії ухвалила законопроєкт про кримінальну відповідальність за «фейки про дії російських збройних сил» ще в березні 2022 року. 

Надалі, в листопаді 2022-го Володимир Путін ухвалив можливість позбавлення набутого громадянства РФ за поширення «фейків» про армію. У березні 2023-го в Росії ухвалили зміни до закону, за якими за повторну «дискредитацію» російських військових, які воюють в Україні, можна отримати вирок до 15 років ув’язнення.  

Крім того, 12 грудня 2023-го Держдума РФ запровадила кримінальну відповідальність за розповсюдження «фейків» також про працівників Росгвардії, які беруть участь у війні проти України.

Загалом за час повномасштабної війни в Росії порушили понад 350 справ про «дискредитацію» армії.

Зокрема, у грудні 2023 року суд Росії відправив на психіатричне лікування жінку через її дописи в соцмережах про бойові дії в Україні. Того ж місяця в Москві заочно засудили режисера Івана Вирипаєва за нібито поширення фейків про армію РФ.

Фото з відкритих джерел

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY