detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
02.01.2024 10:27
Мобілізація, підтримка у світі, плани на війну: Зеленський дав інтерв’ю The Economist
Мобілізація, підтримка у світі, плани на війну: Зеленський дав інтерв’ю The Economist
Володимир Зеленський: Захід втратив відчуття нагальності війни, а багато українців втратили відчуття екзистенційної загрози. Це потрібно змінити.

Президент України Володимир Зеленський дав інтерв’ю виданню The Economist.

Президент закликав Україну та світ повернути відчуття нагальності війни, сказав, що основним центром тяжіння бойових дій у цьому році буде Крим та Чорне море, але не розкрив жодних планів, визнав, що «ми переключились на внутрішню політику».

«Володимир Зеленський злий — не через успіхи його ворогів (він їх не бачить), ні навіть через відсутність прогресу його власної армії на полі бою. Натомість президент України роздратований хитаннями деяких своїх союзників, а також відстороненістю серед деяких його співвітчизників. І він хоче, щоб ви це знали», — пише Economist.

Провівши розмову з президентом через Zoom, видання пише, що Зеленський «втратив легкість та гумор» і «молодечу жвавість», притаманні йому раніше, а натомість «передає свій меседж, ніби намагається прорватися крізь екран комп'ютера».

«Детектор медіа» переповідає основні слова Зеленського, які передали журналісти, та основні посили, якими видання ці слова доповнило.

Нагадаємо, в листопаді президент України Володимир Зеленський дав інтерв’ю британському таблоїду The Sun, у якому поділився думками про перспективи Третьої світової війни, головні потреби України, плани Росії щодо його зміщення з посади, потенційну участь військових у політиці.

Відзначимо, в останні місяці перші особи України активно присутні в західному інформаційному полі.

У листопаді президент Володимир Зеленський в ефірі американського телеканалу NBC News назвав Володимира Путіна «довбаним терористом» і заявив, що українці не готові віддати йому свою свободу. Президент заперечив, начебто війна зайшла в глухий кут. Він сказав, що Україна перехопила ініціативу на полі бою, а Росія втрачає на лінії фронту тисячі своїх військових та сотні одиниць техніки.

Перед тим, 2 листопада, головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний опублікував колонку та дав інтерв’ю американському виданню The Economist. Генерал розповів, що ситуація на фронті зайшла в глухий кут, коли жодна зі сторін не може просуватися, бо однаково технологічно оснащена, а для вирішення цієї проблеми потрібен потужний технологічний стрибок. Він перерахував п'ять ключових військових можливостей і технологій, яких у такій ситуації потребують ЗСУ.

Наприкінці жовтня американський журнал Time опублікував статтю про проблеми, з якими стикається президент Володимир Зеленський під час війни, починаючи від ситуації на фронті та міжнародної підтримки і закінчуючи боротьбою з корупцією. Посилаючись на неназваних членів оточення президента, автор статті Саймон Шустер написав, що після останнього візиту до США Зеленський почувається «розлюченим», а дехто з оточення начебто переконаний, що президент «обманює себе» і не слухає інших.

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що «аноніми» з оточення президента Володимира Зеленського надали неправдиву інформацію для матеріалу у виданні Time, а правоохоронці мають з’ясувати, хто були ці люди. Радник голови ОП Михайло Подоляк вважає, що ця стаття — «суб’єктивна точка зору конкретного журналіста».

Крім того, раніше президент Володимир Зеленський зустрівся з американськими журналістами, серед яких були гендиректор Fox Corporation Лаклан Мердок, журналіст The Sun Жером Старкі та журналіст Fox News Бенджамін Холл. 

Фото: The Economist

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY