detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
26.07.2023 14:38
Фільмом-закриттям 14-го Одеського міжнародного кінофестивалю стане драма «Клуб Зеро» австрійської режисерки Джессіки Гауснер
Фільмом-закриттям 14-го Одеського міжнародного кінофестивалю стане драма «Клуб Зеро» австрійської режисерки Джессіки Гауснер
Світова прем’єра картини відбулась в основному конкурсі цьогорічного Каннського кінофестивалю.

Одеський міжнародний кінофестиваль оголосив, що фільмом-закриттям стане стрічка австрійської режисерки Джессіки Гауснер «Клуб Зеро». Цьогоріч у межах 76-го Каннського кінофестивалю відбулася світова прем’єра фільму, який брав участь у міжнародному конкурсі.

У психологічній драмі «Клуб Зеро» йдеться про вчительку-маніпуляторку в елітній школі. Героїня австралійської акторки Мії Васіковської встановлює довірливі стосунки з деякими учнями і нав’язує їм певні правила, що стосуються харчової поведінки. Через деякий час вчителька здобуває повну владу над підлітками, а їхні батьки занадто пізно приходять до усвідомлення, що діти потрапили в небезпечну пастку.

«Клуб Зеро» у копродукції створили Австрія, Велика Британія, Німеччина, Франція і Данія.

Це п’ята повнометражна стрічка Джессіки Гауснер. Режисерка відома глядачам, зокрема, своєю попередньою роботою «Малюк Джо», за яку акторка Емілі Бічем отримала нагороду як найкраща виконавиця жіночої ролі на Каннському кінофестивалі у 2019 році.

Цьогоріч ОМКФ триватиме протягом 19–26 серпня.

Нагадаємо, раніше «Детектор медіа» повідомляв, що у міжнародному конкурсі цьогорічного ОМКФ змагатимуться сім фільмів. Три з них створені в копродукції з Україною.

У квітні «Детектор медіа» писав про те, що Одеський міжнародний кінофестиваль почав приймати фільми для участі в конкурсних програмах, а одною з локацій цьогорічного ОМКФ стане місто Чернівці на Буковині.

Під час відкриття ОМКФ-2023 покажуть стрічку Олеся Саніна «Довбуш».

До Національної конкурсної програми кінофестивалю цього року ввійшли десять повнометражних фільмів. 

У межах фестивалю представлять спеціальну програму «Зроблено в Одесі». До неї ввійшли шість фільмів, створені в Одесі або командами з міста. Про один із цих фільмів, «Три могили митця» режисера Арутюна Хачатряна, читайте в рецензії нашої авторки Ірини Гордійчук.

18 липня Одеський міжнародний кінофестиваль відкрив акредитацію для представників української та міжнародної кіногалузі на участь у професійній секції Film Industry Office.

Творці фільмів-переможців 14-го Одеського міжнародного кінофестивалю в категоріях «Найкращий український повнометражний ігровий фільм», «Найкращий український повнометражний документальний фільм» та «Найкращий європейський фільм» отримають грошові призи, окрім знаменитої статуетки «Золотого Дюка».

Фото: скриншот

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY