Звільненого й поновленого судом журналіста «Вежі» знову звільнили

19 Липня 2012
7162
19 Липня 2012
09:00

Звільненого й поновленого судом журналіста «Вежі» знову звільнили

7162
За словами Георгія Жужунаде, керівництво телекомпанії вважає його невигідним журналістом
Звільненого й поновленого судом журналіста «Вежі» знову звільнили

Журналіста івано-франківської телерадіокомпанії «Вежа» Георгія Жужунадзе знову звільнено. Про це він розповів у коментарі «Детектор медіа».

 

Два роки тому його було звільнено через конфлікт з адміністрацією каналу. Як повідомляла ТК, у червні Жужунадзе поновили на роботі. Починаючи з червня, він обіймав посаду посада ведучого програм радіо, як і до звільнення.

 

За словами Жужунадзе, він тимчасово працював ведучим замість іншої журналістки, яка перебувала у декретній відпустці і, у зв'язку із її закінченням, невдовзі вийшла на роботу. Після цього журналіста звільнили наказом від 10.07.2012 за підписом головного редактора «Вежі» Михайла Маланюка.

 

За день до звільнення, 9 липня, журналіст подав позов на міську раду, у якому оскаржив її «бездіяльність та ігнорування вимог профспілкової організації».

 

18 червня в Івано-Франківську відбулася прес-конференція за участю Георгія Жужунадзе і колишнього оператора та члена профспілки «Вежі» Володимира Шпека, який зараз працює на російському телеканалі.

 

Звертаючись до місцевих ЗМІ, Георгій Жужунадзее  заявив: «Мер, "Свобода" і БЮТ в Івано-Франківську непогано співпрацюють і їм байдуже до того, що на комунальних підприємствах міста незаконно звільняють працівників».

 

Раніше Георгія Жужунадзе було обрано головою профспілкової організації «Вежі», і він обіцяв «навести порядок у телекомпанії». «Я планую не тільки працювати тут, але й продовжувати ту боротьбу, яку я розпочав. Не допускатиму розкрадання коштів, запобігатиму правопорушенням. Щоб журналісти і колектив нормально працювали», - планував Жужунадзе.

 

Журналіст переконаний: саме з його активними діями пов`язано рішення про звільнення. «І коли я почав продовжувати цю боротьбу, мене порахували за невигідного і звільнили», - каже Георгій Жужунадзе.

 

Раніше Жужунадзе звинувачував керівництво «Вежі»у тиску. У лютому 2010 року активісти Івано-Франківської медіапрофспілки заявили, що керівництво ТРК «почало цілеспрямовано тиснути на всіх, хто виявив бажання чи таки вступив до лав профспілки». Зокрема, директор ТРК Олена Третьяк нібито ультимативно вимагала від членів профспілки залишити цю організацію, інакше вони втратять роботу. Сам пан Жужунадзе, як писала ТК, після того, як заявив про намір обговорити конфлікт з мером Івано-Франківська, отримав вказівку директора телерадіокомпанії Олени Третьяк писати заяву про звільнення за власним бажанням, інакше вона його звільнить «за статтею». «Коли ж я відмовився писати заяву, наступного отримав дві догани. Після цього мене було звільнено», - сказав пан Жужунадзе.

 

«Детектор медіа» намагається отримати коментарі керівництва телекомпанії. Олена Третьяк пообіцяла зв`язатися з ТК протягом дня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7162
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
777
4290 дн. тому
Жора - ви ідіот? Влаштувались на декретне місце і тепер нарікаєте?
сателіти
4298 дн. тому
а профспілка то жиденька.жора і все. Чиї права захищає самообраний голова???
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду