Речниця Київського зоопарку обурена сюжетом 5-го каналу

31 Травня 2012
6573
31 Травня 2012
12:55

Речниця Київського зоопарку обурена сюжетом 5-го каналу

6573
Речниця Київського зоопарку обурена сюжетом 5-го каналу

Речниця Київського зоопарку Анжеліка Комарова обурена сюжетом 5-го каналу, що вийшов у вечірніх новинах 27 травня. Про це пані Комарова повідомила у листі до «Детектор медіа».

 

27 травня під воротами зоопарку відбувалася акція протесту «Молодіжного руху Києва» проти жорстокого поводження з тваринами. На думку Анжеліки Комарової, акція протесту була більше схожа на хуліганство: протестанти лізли на ворота, перешкоджали відкривати їх для виїзду колясок з дітьми, поводилися агресивно, вигукуючи лайливі слова на адресу працівників зоопарку тощо.

 

На місці події перебувала знімальна група 5-го каналу. Журналісти каналу, за словами речниці зоопарку, не намагалися зв'язатися з відділом зв'язків із громадськістю, тому подію висвітлили однобоко. Черговий редактор дня Олексій Шевченко на прохання зв'язати з журналісткою, котра готує сюжет, відповів, що вона зв'яжеться, якщо вважатиме за потрібне. «Журналістка мені так і не передзвонила, сюжет вийшов того ж вечора однобоким, у якому в унісон з "Молодіжним рухом Києва" звучало звинувачення у жорстокому ставленні до тварин Київського зоопарку. Журналістка назвала зоопарк зі слів протестувальників концтабором, інша точка зору її не цікавила», - обурюється речниця зоопарку.

 

Анжеліка Комарова зауважує, що діяльність деяких організацій має мало спільного із захистом тварин, оскільки вони не намагаються вивчити стан справ у зоопарку, а, на її думку, лише заробляють собі політичні бали.

 

Речниця Київського зоопарку закликала ЗМІ висвітлювати тему збалансовано і неупереджено: «Працівників зоопарку обурює заангажованість деяких ЗМІ та громадських організацій. Дивно, що впливу піддалися представники 5-го каналу, які бували в зоопарку лічені рази й не цікавилися документальним підтвердженням справ. Можна припустити, що журналістів смикають за ниточки тіньовики, що мають до Київського зоопарку суто земельний інтерес, а громадські організації намагаються заробляти на неконструктивній критиці зоопарку дешеву популярність».

 

На 5-му каналі побажали залишити ситуацію без коментарів, але відкинули звинувачення у необ'єктивності. За словами речниці каналу Олени Мотузко, новини на каналі виходять відповідно до редакційного статуту, тому закиди у необ'єктивності чи однобічності висвітлення канал не приймає.  Представники «Молодіжного руху Києва» поки що ситуацію не прокоментували.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6573
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
*
4347 дн. тому
prodaeva@gmail.com
Олексій Шевченко
4347 дн. тому
Євгеніє, дякую за відповідь. Дивно, що у вас немає мого номеру, адже "Телекритика" неодноразово зверталася до мене саме телефоном. Від продовження дискусії у коментарях, люб'язно вами запропонованого, утримаюся. А телефон можу скинути на електронну пошту, якщо знайдете можливим її повідомити.
ТК
4347 дн. тому
Олексію, я заступник головного редактора "Телекритики" Євгенія Продаєва, у мене вашого телефону немає. У базі ТК його також немає. У разі, якщо немає контакту особи, із якою краще безпосередньо контактувати, ми дзвонимо до прес-служб. Що ми і зробили, отримавши коментар каналу. Це до питання про об'єктивність і збалансованість. Свій власний коментар ви можете залишити тут. Разом із телефоном і назвою посади - на майбутнє.
Олексій Шевченко
4347 дн. тому
Я - "випусковий редактор 5 каналу Олексій Шевченко" (з посадою наплутали, але то таке). Мій телефон в редакції "Телекритики" є. Якщо вже вживаєте моє ім'я, могли би поцікавитися і моєю точкою зору. Це до питання про об'єктивність і збалансованість.
putin
4348 дн. тому
Отже, панове, 5 канал дав спірний сюжет без другої сторони. Вітаю!!! Тож запитання- це такий стандарт новий на 5 каналі давати сюжети без другої строни. Молодца! Як прізвище журналістки?! Звільнити! Хто редактор?! Звільнити! Чий канал?! Порошенка?! Забрати?! Кому віддати?!!! Звісно, кому. Народу.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду