detector.media
31.05.2012 12:55
Речниця Київського зоопарку обурена сюжетом 5-го каналу

Речниця Київського зоопарку Анжеліка Комарова обурена сюжетом 5-го каналу, що вийшов у вечірніх новинах 27 травня. Про це пані Комарова повідомила у листі до «Детектор медіа».

 

27 травня під воротами зоопарку відбувалася акція протесту «Молодіжного руху Києва» проти жорстокого поводження з тваринами. На думку Анжеліки Комарової, акція протесту була більше схожа на хуліганство: протестанти лізли на ворота, перешкоджали відкривати їх для виїзду колясок з дітьми, поводилися агресивно, вигукуючи лайливі слова на адресу працівників зоопарку тощо.

 

На місці події перебувала знімальна група 5-го каналу. Журналісти каналу, за словами речниці зоопарку, не намагалися зв'язатися з відділом зв'язків із громадськістю, тому подію висвітлили однобоко. Черговий редактор дня Олексій Шевченко на прохання зв'язати з журналісткою, котра готує сюжет, відповів, що вона зв'яжеться, якщо вважатиме за потрібне. «Журналістка мені так і не передзвонила, сюжет вийшов того ж вечора однобоким, у якому в унісон з "Молодіжним рухом Києва" звучало звинувачення у жорстокому ставленні до тварин Київського зоопарку. Журналістка назвала зоопарк зі слів протестувальників концтабором, інша точка зору її не цікавила», - обурюється речниця зоопарку.

 

Анжеліка Комарова зауважує, що діяльність деяких організацій має мало спільного із захистом тварин, оскільки вони не намагаються вивчити стан справ у зоопарку, а, на її думку, лише заробляють собі політичні бали.

 

Речниця Київського зоопарку закликала ЗМІ висвітлювати тему збалансовано і неупереджено: «Працівників зоопарку обурює заангажованість деяких ЗМІ та громадських організацій. Дивно, що впливу піддалися представники 5-го каналу, які бували в зоопарку лічені рази й не цікавилися документальним підтвердженням справ. Можна припустити, що журналістів смикають за ниточки тіньовики, що мають до Київського зоопарку суто земельний інтерес, а громадські організації намагаються заробляти на неконструктивній критиці зоопарку дешеву популярність».

 

На 5-му каналі побажали залишити ситуацію без коментарів, але відкинули звинувачення у необ'єктивності. За словами речниці каналу Олени Мотузко, новини на каналі виходять відповідно до редакційного статуту, тому закиди у необ'єктивності чи однобічності висвітлення канал не приймає.  Представники «Молодіжного руху Києва» поки що ситуацію не прокоментували.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY