Роднянський став співзасновником кінофонду розміром $120 млн

20 Січня 2012
10962
20 Січня 2012
12:40

Роднянський став співзасновником кінофонду розміром $120 млн

10962
Роднянський став співзасновником кінофонду розміром $120 млн

Олександр Роднянський, засновник телеканалу «Студія 1+1» і колишній президент російського «СТС Медіа» виступив одним з творців інвестиційного фонду обсягом $120 млн, на які в найближчі роки планується зняти шість повнометражних фільмів, призначених для американського кіноринку. Про це розповів Олександр Роднянський російському виданню «Коммерсантъ».

 

За його словами, партнером його AR Films стала Media Talent Group Гайера Косинські, відомого як агента Анджеліни Джолі і продюсера фільму «Підміна».

 

Роднянський і Косинські готують до виходу у 2012 році екранізацію роману «Кози» Брока Коула. Режисер стрічки «Кози» - Ді Джей Карузо, фільм знаходиться на етапі завершення, його бюджет складає $6 млн.

 

Нагадаємо, що AR Films і Media Talent Group уже зняли один фільм для Голівуду - картину Біллі Боба Торнтона Jayne Mansfield`s Car («Машина Джейн Менсфілд») з бюджетом у $12 млн. Як писала «Детектор медіа», прем'єра стрічки відбудеться 12 лютого у межах основної конкурсної програми Берлінського міжнародного кінофестивалю.

 

Зазначимо також, що створений фонд, який працює під маркою AR Films, дозволить партнерам зняти у 2012-2014 роках ще шість фільмів з бюджетом до $20 млн кожен, підтвердив пан Косинські. Це будуть «якісні розумні фільми», уточнює пан Роднянський. При цьому, обіцяє він, не називаючи імен, до роботи будуть залучені «режисери світового рівня і зірки першої величини».

 

Серед учасників фонду переважають приватні інвестори зі Східної Європи, Азії і Америки, але росіян серед них немає, розповів пан Роднянський. За його словами, творці фонду орієнтують учасників на повернення інвестицій з премією не нижче 10-15%. Фонд працюватиме за моделлю, яка іноді застосовується в американському незалежному кіно: вся творча група - від режисера до артистів - отримує гонорари тільки після повного розрахунку з інвесторами. У разі успішного прокату інвестори можуть розраховувати ще до 20% преміальних.

 

Нагадаємо, що AR Films контролює російську кінокомпанію «Нон-стоп продакшн» і кінодистриб'ютора «Кіно без кордонів», а у квітні 2011 вона придбала за 7,5-10 млн євро 51% німецької A Company, дистриб'ютора західного кіно в країнах Східної Європи.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10962
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду