Президента «Агентства журналістських розслідувань» заарештували

23 Грудня 2011
8150
23 Грудня 2011
12:04

Президента «Агентства журналістських розслідувань» заарештували

8150
Справа не стосується журналістської діяльності. Агентство заявляє про неправомірність дій суду
Президента «Агентства журналістських розслідувань» заарештували

21 грудня президента громадської організації «Агентство журналістських розслідувань» Віктора Андрєєва було заарештовано на підставі надання «завідомо неправдивих свідчень». Про це ТК повідомив віце-президент організації Максим Шпаченко.

 

Як зазначається у відкритій заяві АЖД, Віктор Андрєєв проходить свідком у справі Владислава Шевченка, якого 24 листопада 2011 було засуджено до семи років позбавлення волі з конфіскацією майна (ст. 187 ч.2, та 357 ч.3. Кримінального кодексу України - розбій та незаконне заволодіння будь-яким способом паспортом або іншим важливим особистим документом). За словами Максима Шпаченка, ця справа не пов'язана з професійною журналістською діяльністю.

 

 «Агентство журналістських досліджень» вважає, що в діях судді Наталії Дмитрук, представників Голосіївського РВВС і Голосіївської районної прокуратури присутні ознаки змови: «Мета, яку переслідують суддя та районна прокуратура, заарештувавши Віктора Андрєєва, - змусити його відмовитися від своїх свідчень у справі, які викривають суддю Дмитрук, Голосіївську райпрокуратуру і Голосіївське РВВС у змові і засудженні невинного», - йдеться у заяві.

 

Агентство офіційно звернулася з листами в профільні управління та відомства з вимогою негайно звільнити Віктора Андрєєва з-під арешту; провести у справі Владислава Шевченка неупереджене розслідування; перевірити відповідним органам дії судді Наталії Дмитрук, причетних до справи представників Голосіївського РВВС і Голосіївської районної прокуратури на наявність в них корупційних ознак.

23 грудня проходить засідання, на якому, на думку представників АЖД, суд може прийняти рішення щодо подальшого утримання Віктора Андрєєва під вартою.

 

«Детектор медіа» надіслала запит до Голосіївського районного суду з проханням прокоментувати ситуацію і звинувачення.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8150
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду