Ганна Герман: Я телефонувала не Батогу, а Гужві

13 Грудня 2011
18208
13 Грудня 2011
19:32

Ганна Герман: Я телефонувала не Батогу, а Гужві

18208
Радник президента каже, що телефонувала головреду «Сегодня», коли «були заголовки, які перекручували суть інформації»
Ганна Герман: Я телефонувала не Батогу, а Гужві

Радник президента Ганна Герман заперечила «Детектор медіа» інформацію джерела з редакції газети «Сегодня» про те, що з нею узгоджуються матеріали «Сегодня» через радника генерального директора «Сьогодні мультимедіа» Михайла Батога. Також вона заявила, що часто телефонувала головному редактору Ігорю Гужві, коли в газеті, наприклад, «були заголовки, які перекручували суть інформації».

 

«Я навіть не знаю телефону Батога, по-перше. А по-друге, що, Батіг редактор "Сегодня"?», - зазначила пані Герман. За її словами, вона навіть не знала, що Михайло Батіг працює в «Сегодня», зате знала, що там головний редактор - Ігор Гужва.

 

«Я часом дзвонила Гужві, питала, чому, коли писали про мене, не запитали мою думку, чому не дотримано журналістських стандартів. Таке бувало, - сказала Ганна Герман. - Я часто Ігорю дзвонила, коли, наприклад, там були заголовки, які перекручували суть інформації. Але загалом я вважаю газету "Сегодня" цікавою. Як і в кожній газеті там бувають не цілком об'єктивні і збалансовані матеріали, але цілком газета цікава. Я щодня її читаю. Я тільки не розумію, чому хочуть мене до чогось там причепити».

 

Нагадаємо, що Михайло Батіг у коментарі «Детектор медіа» спростував інформацію джерела з редакції «Сегодня», що він здійснює в редакції функції цензора. За його словами, він не має повноважень наказувати і знімати матеріали. «Мені смішно чути звинувачення у насадженні цензури від людини, яка запровадила практику переписування журналістських матеріалів. У нас журналісти іноді не впізнавали свій текст після редагування Гужви», - сказав він.

 

На думку Ганни Герман, перед самітом «Україна - ЄС» конфлікт довкола газети «Сегодня» може роздмухувати той, кому вигідно не дати Україні парафувати угоду з Європейським Союзом, звинувативши українську владу в чергових ущемленнях свободи слова.

 

«Мені шкода, що цей конфлікт в газеті трапився, що не зуміли між собою порозумітися загалом розумні люди. Я сподіваюсь, що вони знайдуть компроміс і що газета буде виходити. Ніколи не забуду, як 2006 року я була присутня під час телефонної розмови одного високопоставленого пана з інвестором цієї газети. Він поскаржився інвестору на якусь публікацію, а той у відповідь сказав, що навіть не знайомий з редактором», - розповіла пані Герман.

 

Вона радить редакції шукати компроміс. «Це нормальна практика, коли на редакційних літучках вирішують, які матеріали ставити,а які ні. На "Радіо Свобода" (де працювала Ганна Герман. - ТК) також деколи знімали журналістські матеріали, коли вони були незбалансовані, не мали двох точок зору, не відповідали журналістським стандартам, коли коментар не відділений від інформації. І мій один матеріал, до речі, також зняли на "Радіо Свобода". Це є нормальні журналістські будні», - вважає вона.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18208
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
пан
4517 дн. тому
Певно там було більше матеріалів на "Свободі", ніж один. Чи це був єдиний матеріал, який вона написала? П. С. Отаре, приємно Вас бачити на колишньому робочому місці. Не думав, що так читаєте сайт...
Otar Dovzhenko
4517 дн. тому
Це називається не спростувала, а заперечила. Вона ж не навела ніяких доказів. Політикам притаманно брехати, особливо деяким.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду