detector.media
13.12.2011 19:32
Ганна Герман: Я телефонувала не Батогу, а Гужві
Радник президента каже, що телефонувала головреду «Сегодня», коли «були заголовки, які перекручували суть інформації»

Радник президента Ганна Герман заперечила «Детектор медіа» інформацію джерела з редакції газети «Сегодня» про те, що з нею узгоджуються матеріали «Сегодня» через радника генерального директора «Сьогодні мультимедіа» Михайла Батога. Також вона заявила, що часто телефонувала головному редактору Ігорю Гужві, коли в газеті, наприклад, «були заголовки, які перекручували суть інформації».

 

«Я навіть не знаю телефону Батога, по-перше. А по-друге, що, Батіг редактор "Сегодня"?», - зазначила пані Герман. За її словами, вона навіть не знала, що Михайло Батіг працює в «Сегодня», зате знала, що там головний редактор - Ігор Гужва.

 

«Я часом дзвонила Гужві, питала, чому, коли писали про мене, не запитали мою думку, чому не дотримано журналістських стандартів. Таке бувало, - сказала Ганна Герман. - Я часто Ігорю дзвонила, коли, наприклад, там були заголовки, які перекручували суть інформації. Але загалом я вважаю газету "Сегодня" цікавою. Як і в кожній газеті там бувають не цілком об'єктивні і збалансовані матеріали, але цілком газета цікава. Я щодня її читаю. Я тільки не розумію, чому хочуть мене до чогось там причепити».

 

Нагадаємо, що Михайло Батіг у коментарі «Детектор медіа» спростував інформацію джерела з редакції «Сегодня», що він здійснює в редакції функції цензора. За його словами, він не має повноважень наказувати і знімати матеріали. «Мені смішно чути звинувачення у насадженні цензури від людини, яка запровадила практику переписування журналістських матеріалів. У нас журналісти іноді не впізнавали свій текст після редагування Гужви», - сказав він.

 

На думку Ганни Герман, перед самітом «Україна - ЄС» конфлікт довкола газети «Сегодня» може роздмухувати той, кому вигідно не дати Україні парафувати угоду з Європейським Союзом, звинувативши українську владу в чергових ущемленнях свободи слова.

 

«Мені шкода, що цей конфлікт в газеті трапився, що не зуміли між собою порозумітися загалом розумні люди. Я сподіваюсь, що вони знайдуть компроміс і що газета буде виходити. Ніколи не забуду, як 2006 року я була присутня під час телефонної розмови одного високопоставленого пана з інвестором цієї газети. Він поскаржився інвестору на якусь публікацію, а той у відповідь сказав, що навіть не знайомий з редактором», - розповіла пані Герман.

 

Вона радить редакції шукати компроміс. «Це нормальна практика, коли на редакційних літучках вирішують, які матеріали ставити,а які ні. На "Радіо Свобода" (де працювала Ганна Герман. - ТК) також деколи знімали журналістські матеріали, коли вони були незбалансовані, не мали двох точок зору, не відповідали журналістським стандартам, коли коментар не відділений від інформації. І мій один матеріал, до речі, також зняли на "Радіо Свобода". Це є нормальні журналістські будні», - вважає вона.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY