Уряд продовжує приводити свої акти у відповідність до закону про доступ до інформації

9 Вересня 2011
9386
9 Вересня 2011
13:49

Уряд продовжує приводити свої акти у відповідність до закону про доступ до інформації

9386
Уряд продовжує приводити свої акти у відповідність до закону про доступ до інформації

7 вересня Кабінет Міністрів України прийняв постанову «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України з питань доступу до інформації», яку підготував Державний комітет телебачення і радіомовлення, повідомляє сайт Комітету.

 

Після ухвалення законів «Про доступ до публічної інформації» та нової редакції «Про інформацію» змінилося правове регулювання суспільних відносин щодо поширення інформації з обмеженим доступом. Зокрема, відтепер не існує такого поняття, як «конфіденційна інформація, що є власністю держави». У зв'язку з цим, необхідно було внести зміни до низки рішень уряду.

 

Відповідно до постанови змін зазнають: «Концепція технічного захисту інформації в Україні», № 1126, 1997 року; «Примірна інструкція з діловодства у міністерствах, інших центральних органах виконавчої влади, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, місцевих органах виконавчої влади», № 1153, 1997 року; «Порядок надання послуг конфіденційного зв'язку органам державної влади та органам місцевого самоврядування, державним підприємствам, установам та організаціям», № 1519, 2002 року; «Положення про Єдиний реєстр об'єктів державної власності», № 467, 2004 року; і ще низка документів.

 

«Зазначена постанова дозволить привести акти уряду у відповідність до Закону України "Про доступ до публічної інформації", забезпечити уніфікований підхід стосовно затвердження органами виконавчої влади інструкцій з питань обліку, зберігання і використання документів й інших матеріальних носіїв, які містять відомості, що становлять службову інформації», - зазначив голова Держкомтелерадіо Олександр Курдінович, виступаючи на засіданні уряду.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9386
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду