detector.media
09.09.2011 13:49
Уряд продовжує приводити свої акти у відповідність до закону про доступ до інформації

7 вересня Кабінет Міністрів України прийняв постанову «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України з питань доступу до інформації», яку підготував Державний комітет телебачення і радіомовлення, повідомляє сайт Комітету.

 

Після ухвалення законів «Про доступ до публічної інформації» та нової редакції «Про інформацію» змінилося правове регулювання суспільних відносин щодо поширення інформації з обмеженим доступом. Зокрема, відтепер не існує такого поняття, як «конфіденційна інформація, що є власністю держави». У зв'язку з цим, необхідно було внести зміни до низки рішень уряду.

 

Відповідно до постанови змін зазнають: «Концепція технічного захисту інформації в Україні», № 1126, 1997 року; «Примірна інструкція з діловодства у міністерствах, інших центральних органах виконавчої влади, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, місцевих органах виконавчої влади», № 1153, 1997 року; «Порядок надання послуг конфіденційного зв'язку органам державної влади та органам місцевого самоврядування, державним підприємствам, установам та організаціям», № 1519, 2002 року; «Положення про Єдиний реєстр об'єктів державної власності», № 467, 2004 року; і ще низка документів.

 

«Зазначена постанова дозволить привести акти уряду у відповідність до Закону України "Про доступ до публічної інформації", забезпечити уніфікований підхід стосовно затвердження органами виконавчої влади інструкцій з питань обліку, зберігання і використання документів й інших матеріальних носіїв, які містять відомості, що становлять службову інформації», - зазначив голова Держкомтелерадіо Олександр Курдінович, виступаючи на засіданні уряду.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY