Гендиректор Донецької ОДТРК: тижневий план – це не «темник» (+ВІДЕО)

17 Червня 2011
26322
17 Червня 2011
19:52

Гендиректор Донецької ОДТРК: тижневий план – це не «темник» (+ВІДЕО)

26322
Гендиректор Донецької ОДТРК: тижневий план – це не «темник» (+ВІДЕО)

Генеральний директор Донецької обласної державної телерадіокомпанії Олег Джолос заявляє, що в ОДТРК немає «темників», а є «дорожні карти» роботи. Про це він заявив на брифінгу 17 червня, повідомляє сайт «Новости Донбасса».

 

Інформацію про «темники» він назвав частково некоректною та неправдивою.

 

За його словами, те, що названо «темниками» - це тижневий план роботи, який висить на стенді в ОДТРК. Журналісти в роботі можуть використовувати запропонований план висвітлення заходу, але він не є обов'язковим. На думку Олега Джолоса, «меседж дня» і «зміст сюжету» в «дорожній карті» допомагають деяким недостатньо підготовленим журналістам у роботі.

 

За словами пана Джолоса, інформація про те, що представники ОДТРК не виїжджали до Маріуполя для зйомки сюжету про епідемію холери не відповідає дійсності, як і інформація про те, що канал не приділяв уваги проблемі закриття шкіл. «Крім новинних матеріалів, які ми робили, коли проходили акції протесту, у нас також виходили спеціальні тематичні програми. Зокрема, за участі начальника обласного управління освіти Юрія Соловйова, віце-мера Донецька, який курирує питання освіти», - сказав він.

 

 

 

 

Відповідаючи на запитання інтернет-видання «Остров», як можна планувати і рекомендувати журналістам так званий «зміст сюжету» до того, як подія відбулася, Олег Джолос відповів, що його журналісти - професіонали і вони несуть відповідальність за той матеріал, який вони готують. «Але враховуючи державний статус ТРК, я, як уповноважений Держкомтелераідо, несу відповідальність за весь ефір. Це (вказівка на «зміст сюжету». - ред.) можна вважати дорожньою картою, моїми рекомендаціями. Не більше того. Але завжди є досвідчений журналіст. Ось про що йдеться», - додав він.

 

«Та розшифровка події (запланована в тижневому плані. - ред.), яку ви називаєте "темником", продиктована лише тим, щоб точно, об'єктивно, обізнано, тобто зі знанням справи, висвітлити ту чи іншу подію, той чи інший захід», - додав він.

 

Також він наголосив на тому, що ОДТРК насамперед виконує державне замовлення, тому й інформує про офіційні події. «Ми є державною телерадіокомпанією, ми фінансуємося з державного бюджету, виконуємо державне замовлення... Висвітлення роботи органів державної влади є для нас пріоритетом», - так він пояснив «Острову», чому в тижневому плані більшість майбутніх сюжетів стосуються офіційних заходів Донецької облдержадміністрації.

 

«Я сам як керівник ТРК по понеділках на апаратній нараді присутній і сам для себе визначаю ті ключові теми, які будуть відбуватися. Крім того, кожен четвер я знайомлюся з планом роботи обласної адміністрації на наступний тиждень. Ось, виходячи з цих посилів, ми формуємо ключові, головні, на наш погляд, події», - сказав він. При чому, за його словами, це не означає, що ТРК не висвітлює інші події, що відбуваються в Донецьку.

 

Генеральний директор ОДТРК висловив упевненість у тому, що далеко не всі журналісти, вирушаючи на зйомку, знайомляться з вивішеним на стенді планом підготовки новин і рекомендаціями, що в ньому містяться.

 

Нагадаємо, журналісти Донецької ОДТРК поскаржилися на повернення «темників». За їхніми словами, роздруківки з приписами на тему висвітлення основних подій з'явилися в редакціях ОДТРК наприкінці травня.

 

«Темник» являє собою детальний план основних тем випусків новин. При цьому головними подіями незмінно стають офіційні заходи за участі перших керівників Донецької ОДА - Анатолія Близнюка та його заступників. Зазначених чиновників пропонується інтерв'ювати в якості основних спікерів.

 

Крім того, в документі вказується й ідеологічна спрямованість репортажів - у розділах «тема тижня», «меседж дня», «зміст сюжету».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
26322
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
?????
4694 дн. тому
Странный товарищ. Я внимательно почитал и послушал - он же фактически подтвердил факт темников. и расписался в собственном идиотизме. Все пользуются темниками, но все это делаю так , что подкопаться трудно. А это напоказ вывесил документ для внутреннего пользования облгосадминистрации и поблично это подтвердил. А бред нес действительно, видно в шоке был.
don
4695 дн. тому
Господи, послушайте, что он несет, одно предложение говорит, следующее - противоречит тому, что говорил в первом. Кто ж тебя вытащил из твоей дыры? Ты ж дурак малообразованный, считающий себя самым умным и непогрешимым, ты даже понятия не имеешь, как управлять такой компанией, ты придурок конченый, который даже паузу взять не может, твое тупое эго не позволяет даже вникнуть в ситуацию: а что будет потом, вот и высрал свой брифинг. Позор, Джолос, позор, ты настолько туп, что не понял - насрал сам себе больше, чем все осльный вместе взятые насрали тебе.
Jolos
4696 дн. тому
Ну и влип я, мама
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду