Екс-адвокат Кучми вважає незаконною появу в інтернет-ЗМІ документів Генпрокуратури

31 Березня 2011
12722
31 Березня 2011
13:35

Екс-адвокат Кучми вважає незаконною появу в інтернет-ЗМІ документів Генпрокуратури

12722
Екс-адвокат Кучми вважає незаконною появу в інтернет-ЗМІ документів Генпрокуратури

Ігор Фомін, екс-адвокат Леоніда Кучми, вважає незаконною появу у ЗМІ матеріалів Генеральної прокуратури щодо справи проти другого президента України, оскільки вони порушують таємницю слідства. Про це адвокат заявив в ефірі каналу ICTV, пише УНІАН.

 

За його словами, сам факт появи документів ГПУ розрахований на маніпуляцію громадською думкою: «Можна припускати, що це - спроба маніпулювати свідомістю людей. Оскільки будь-яка юридично непідготовлена людина може інтерпретувати все сказане в цих документах як встановлений факт, і мало не судове рішення».

 

Окрім того, він зауважив, що все викладене в матеріалах - це лише припущення ГПУ, які ще необхідно довести: «Це дії, які замість презумпції невинності, передбаченої Конституцією України, вносять до суспільної свідомості презумпцію винності, що є неприпустимим».

 

Як писала ТК, Генпрокуратура висунула обвинувачення колишньому президенту Леоніду Кучмі після очної ставки з Олексієм Пукачем. Сам колишній президент спростовує будь-які звинувачення на свою адресу. 30 березня в ЗМІ з`явилася постанова Генеральної прокуратури про порушення кримінальної справи стосовно екс-глави держави.

 

30 березня адвокату Ігорю Фоміну вручили постанову Генеральної прокуратури про відвід від участі у справі колишнього президента України Леоніда Кучми. Коментуючи це, він висловив переконання, що такі дії прокуратури порушують право екс-президента на захист. Пан Фомін зазначив, що опротестує цю постанову Генеральної прокуратури.

 

Зазначимо, як повідомляла «Українська правда», 30 березня було перенесено очну ставку Леоніда Кучми та Миколи Мельниченка на наступний тиждень. За словами екс-президента, йому надали можливість знайти нового адвоката. У свою чергу Микола Мельниченко вважає, що Кучма збирається шантажувати чинного президента Віктора Януковича й уникає очної ставки, щоб дочекатися повернення Януковича з-за кордону та зустрітися з президентом особисто.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12722
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду