Сергій Тихий: Є охочі купити «Газету по-киевски»

24 Березня 2011
17146
24 Березня 2011
17:33

Сергій Тихий: Є охочі купити «Газету по-киевски»

17146
Сергій Тихий: Є охочі купити «Газету по-киевски»

У «Газеты по-киевски» є потенційні інвестори. Про це заявив головний редактор видання Сергій Тихий під час прес-конференції 24 березня.

 

На уточнююче запитання «Детектор медіа» про те, що це за структури, пан Тихий відповів, що деталізувати не може. Але зазначив, що пропозиції щодо купівлі проекту надходили і раніше. Так, до кризи «Газетой по-...» цікавився один іноземний інвестор, із яким навіть вели відповідні переговори.

 

Сергій Тихий наполягає на тому, що основною причиною припинення виходу газети є «політичний» тиск, пов'язаний із матеріалом «Янукович-Live: спросите, если сможете» від 20 лютого.
 
«Про яку комерцію може йтися, якщо ми з вересня місяця, коли тільки розпочався бюджетний процес, розробили три різних варіанти стратегії, дев'ять варіантів бюджету на наступний рік?», - сказав пан Тихий. При цьому головред видання не висловив реакції на твердження представників холдингу «Главред-медіа» про те, що причиною конфлікту є незгода акціонерів підтримати представлений проект бюджету з річним дефіцитом понад 35 млн грн. (детальніше - у довідці нижче).

 

За словами пана Тихого, минулого четверга (17 березня) йому запропонували таку схему розблокування газети: він пише заяву на звільнення, 11 квітня відбуваються збори учасників товариства (ТОВ «Прес-центр», видавця газети), на яких цю заяву приймають. В обмін, розповідає пан Тихий, йому пообіцяли розблокувати рахунки та виплатити заборгованість. «Вже через півгодини я був у представника акціонера і поклав йому заяву. Я не буду триматися за своє крісло, я піду, якщо йдеться про вибір між моїм кріслом і життям газети. Але минула п'ятниця, понеділок, вівторок - нічого не змінилося. Вчора (23 березня. - ТК) я заявив, що відкликаю свою заяву», - сказав він.

 

За словами пана Тихого, вчора ж він написав листа, у якому висунув вимогу розблокувати рахунки газети і погасити заборгованість. Щодо себе і своєї посади Сергій Тихий запропонував якийсь інший варіант. Який - під час прес-конференції він відмовився уточнити.

 

«Детектор медіа» попросила Сергія Тихого прокоментувати інформацію про те, що він у лютому не виявляв бажання скликати загальні збори учасників ТОВ, як того хотів мажоритарний власник; а коли все-таки пішов на компроміс, то документи підписав не особисто (на паперах стояв підпис заступника), чим дав потенційні підстави для визнання зборів нелегітимними.

 

Пан Тихий прокоментував інформацію так: «Після скандалу 21 лютого пішли спроби звести все до економічної площини. 25 лютого надійшов лист поштою, його прийняла секретар. Мене тоді на роботі не було, оскільки ми вже не виходимо по суботах. Про зміст цього листа я не знав. 28 лютого, в понеділок, я ліг до стаціонару Інституту кардіології. Мій лікар наполягав на цьому». Того ж дня, розповідає пан Тихий, йому повідомили про лист, і він дав згоду його розкрити Ірині Кушнір, виконавчому директору ТОВ «Прес-центр». У листі кіпрський мажоритарний співвласник видавництва пропонував скликати загальні збори. На порядок денний пропонував винести чотири пункти: про затвердження звіту за 2010 рік, про схвалення стратегії розвитку, про бюджет на 2011 рік і про відкликання та призначення виконавчого органу ТОВ (тобто Сергія Тихого як генерального директора. - ТК).

 

Пан Тихий стверджує, що погодився скликати збори 4 березня і запросив усіх чотирьох міноритарних співвласників, одним з яких є він сам. Але не міг особисто підписати папери, оскільки офіційно перебував на лікарняному. Тому підпис поставила виконавчий директор, яка має відповідну довіреність. «Мені кур'єром привезли текст документу, я телефоном дав дозвіл його підписати. І я знаю, що представник акціонера (мажоритарного. - ТК) вже їхав, що в нього вже був квиток на поїзд. Але так і не приїхав».

 

Чотири міноритарних акціонери зібралися у встановлений час і зафіксували свою присутність. Не було лише представника головного акціонера, власника 96,2%-ї частки. «Я не уникав цих зборів. І той факт, що підпис поставила людина, яка мала довіреність те робити, ніяким чином не може бути підставою для визнання зборів нелегітимними», - запевнив пан Тихий.

 

На питання про те, чому, на його думку, власник вирішив змінити виконавчий орган, Сергій Тихий відповів: «Не знаю. Можливо, я йому не подобаюсь». За словами керівника «Газеты по-киевски», зустрітися з ним особисто власник видавництва бажання не виявив, хоча пан Тихий надіслав три смс-ки.

 

Нагадаємо, з 11 березня «Газета по-киевски» не виходить. Холдинг «Главред-медіа», до якого входить видання, пояснив це виключно господарськими проблемами. «У «Газету по-киевски», що видається з 2003 року, за весь період акціонерами проінвестовано понад 80 млн грн. Весь час свого існування ТОВ «Прес-центр» є дотаційним», - пояснив холдинг у своїй заяві.

 

За словами керівників холдингу, у вересні 2010 року перед керівництвом видавництва поставили завдання надати бюджет і стратегію розвитку газети на 2011 рік. «Представлений проект бюджету з річним дефіцитом понад 35 млн грн. не був підтриманий акціонерами. У зв'язку з борговими зобов'язаннями в сумі 1,343 млн грн, що виникли перед друкарнею за друк, вихід газети був тимчасово призупинений. Загальна сума заборгованості ТОВ «Прес-центр» перейшла критичну межу і становить 2,185 млн грн», - зазначено в повідомленні.

 

«У лютому мажоритарний акціонер, занепокоєний ситуацією в газеті, звернувся до гендиректора Тихого С. Н. з проханням про негайне скликання зборів акціонерів, де планувалося розглянути звіт про виконання бюджету підприємства, стратегію розвитку, можливості фінансування. Однак позачергові збори, згідно з вимогами статуту підприємства, Сергієм Тихим, який несе відповідальність за поточну господарську діяльність видавництва і повністю обізнаний із ситуацією, що склалася, скликані не були. Чергові збори призначені на 14 квітня 2011 року», - повідомив «Главред-медіа».

 

«Газета по-киевски» виходить із січня 2003 року, з травня 2004-го - щоденно. Видавець - ТОВ «Пресцентр». У 2006 році запустився портал «Газеты по-киевски», стартували «Газета по-днепропетровски» і «Газета по-харьковски», у 2007-му - «Газета нашего района», «Газета по-одесски», «Газета по-донецки» і «Газета по-львівськи».

 

«Детектор медіа»

 

Фото - УНІАН

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17146
Читайте також
28.03.2011 16:30
Наталья Лигачева
29 062
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Bate
4784 дн. тому
Все они там евреи
Г.Б.
4784 дн. тому
Еврей не играет в хокей. Еврей покупает "газету по-еврейски".
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду