«Главред-медіа» пояснює невихід «Газеты по-киевски» виключно господарськими проблемами

15 Березня 2011
27336
15 Березня 2011
18:58

«Главред-медіа» пояснює невихід «Газеты по-киевски» виключно господарськими проблемами

27336
Холдинг поклав відповідальність на Сергія Тихого, а колектив оголосив передстрайкову готовність
«Главред-медіа» пояснює невихід «Газеты по-киевски» виключно господарськими проблемами

Холдинг «Главред-медіа» заявляє, що проблема з призупиненням виходу «Газеты по-киевски» має виключно господарський характер. «У «Газету по-киевски», що видається з 2003 року, за весь період акціонерами проінвестовано понад 80 млн грн. Весь  час свого існування ТОВ «Прес-центр» є дотаційним», - йдеться в заяві холдингу.

 

Як писала ТК, «Газета по-киевски» тимчасово призупинила вихід. Видання не вийшло  11-го, 14-го і 15-го березня.

 

Сьогодні в соціальних мережах та інтернет-ЗМІ було поширено заяву трудового колективу «Газеты по-киевски», в якій журналісти видання заявляють, що, начебто, на керівництво газети, а також на друкарню УПМ, де друкується видання, здійснюється тиск. Відтак, колектив прийняв рішення оголосити передстрайкову готовність і вимагає гарантувати йому можливість говорити з читачем про все.

 

«У нас складається враження, що вже досить давно і систематично тиснуть на керівництво газети. Інакше не можна пояснити, чому на редакційних літучках від нас почали прямо вимагати «не нариватися», не виходити за межі інформаційного жанру, уникати критичних коментарів», - йдеться в заяві, схваленій на загальних зборах трудового колективу 14 березня, під якою підписалися 89 осіб.

 

«Ми намагалися робити максимально зважені, спокійні за тоном публікації, але які все ж піднімали питання, що реально хвилюють і зачіпають українське суспільство. І в нас є всі підстави гадати, що нинішній безпрецедентний тиск пов'язаний з появою останнім часом ряду таких чесних публікацій», - сказано в заяві. Однак, хто саме чинить тиск, не сказано.

 

Трудовий колектив наголошує, що в аналогічній складній ситуації, як і «Газета по-киевски», опинилася безкоштовна столична «Газета нашего района», а під загрозою - вихід міських тижневиків «Газета по-одесски», «Газета по-днепровски», «Газета по-донецки», «Газета по-харьковски», «Газета по-львівськи».

 

Водночас керівництво холдингу «Главред-медіа» у своїй заяві повідомляє, що у вересні 2010 року перед керівництвом видавництва поставили завдання надати бюджет і стратегію розвитку газети на 2011 рік. «Представлений проект бюджету з річним дефіцитом понад 35 млн грн. не був підтриманий акціонерами. У зв'язку з борговими зобов'язаннями в сумі 1,343 млн грн, що виникли перед друкарнею за друк, вихід газети був тимчасово призупинений. Загальна сума заборгованості ТОВ «Прес-центр» перейшла критичну межу і становить 2,185 млн грн», - зазначено в повідомленні.

 

«У лютому мажоритарний акціонер, занепокоєний ситуацією в газеті, звернувся до гендиректора Тихого С. Н. з проханням про негайне скликання зборів акціонерів, де планувалося розглянути звіт про виконання бюджету підприємства, стратегію розвитку, можливості фінансування. Однак позачергові збори, згідно з вимогами статуту підприємства, Сергієм Тихим, який несе відповідальність за поточну господарську діяльність видавництва і повністю обізнаний із ситуацією, що склалася, скликані не були. Чергові збори призначені на 14 квітня 2011 року», - повідомляє «Главред-медіа».

 

Нагадаємо, що головний редактор і генеральний директор газети Сергій Тихий пояснив призупинення виходу газети організаційними, а не господарськими проблемами. «Невихід газети упродовж двох днів пов'язаний з певними чинниками, я хочу особливо підкреслити, що вони не мають жодного відношення до економічних. Вони пов'язані з певними організаційними проблемами», - сказав він і наголосив, що мова не йде про закриття газети і перехід в онлайн.

 

«Газета по-киевски» виходить із січня 2003 року, з травня 2004-го - щоденно. Видавець - ТОВ «Пресцентр». У 2006 році запустився портал «Газеты по-киевски», стартували «Газета по-днепропетровски» і «Газета по-харьковски», у 2007-му - «Газета нашего района», «Газета по-одесски», «Газета по-донецки» і «Газета по-львівськи».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
27336
Читайте також
28.03.2011 16:30
Наталья Лигачева
29 060
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Иван Петрович
4786 дн. тому
Слухи о том, что Газета по-киевски убыточна -- полный бред. 8 лет группа Приват вкладывала деньги в развитие Газеты. Газета отдавала немалые проценты по кредиту. Вся финансовая документация строго контролировалась Приватом. Навязывалось где печатать газету, где заправлять бензином редакционные автомобили и многое другое. Менеджеры Привата вполне понимали, что вернуть свои инвестиции они смогут только через 5-8 лет и только потом смогут получать прибыль и их все устраивало. Но вот после того как в прошлом году, когда все бразды правление перешли одному небезызвестному мажоритарному члену ситуация кардинально изменилась. Понятно, что его не интересуют печатные проекты (он доказал это закрыв «Новую», «Главред» и другие и почти угробив «Известия»), его манит только ТВ, сколько было вложено туда денег (без каких либо гарантий возврата и через 20 лет). Ну так пусть выставит Газету на продажу по приемлемой цене, уверен, в Украине и мире найдутся желающие ее купить. Но нет, проект сознательно уничтожается (это, что «чисто» бизнес подход?). Ведь не выход газеты хотя бы еще неделю (а собрание акционеров, на котором планирую рассмотреть судьбу Газеты собираются проводить только 14 апреля) равносилен ее экономическому убийству и тогда ее точно никто уже не купит. Вот тогда господин Коломойский сможет поставить своих послушных людей, которые профессионально ее добьют. И никакого тебе давления на журналистов, а так, чисто, экономические причины.
Экс-читатель
4786 дн. тому
Вполне логичный финал."Если вы такие умные, то почему тогда бедные?" Лично я ГПК перестал покупать несколько лет назад, когда стало доставать их навязывание чужого мнения, манипулирования, непрофессионализм, а иногда и откровенное вранье. Причем это касается не только политики. Да и "детские" грамматические ошибки там чуть ли не в каждом номере были, что тоже раздражало. Газета была интересной только в самом начале, когда выходила раз в неделю. А потом "сдулась".
Роман
4786 дн. тому
газета-то - ТУПО УБЫТОЧНАЯ! а менеджмент - жадный и бездарный вот журналистов жалко эти тихие готовы переложить свои провалы и просчеты на читателей? распечатывайте, раздавайте, распространяйте... фигушки лучше куплю "Сегодня" и не буду парится
Otar Dovzhenko
4786 дн. тому
2Гость: оскільки ви звернулись і до мене особисто, то відповідаю: мені все зрозуміло
Гость
4787 дн. тому
А теперь посмотрите на эту фигню от имени Ситника, надиктованную Ткачиком Телекритика, Лигачева, Довженко, неужели вам не понятно что вы будете следующими? Что вас отстреливают по одному ради маникиальных планов Ткаченко? Стиль по Непадымке и по Тихому совпадает один в один Александр Сытник: «Мы потратили на «Новую» 31 миллион гривен», - «МедиаБизнес» Поделиться: Генеральный директор «Гларед-медиа» Александр Сытник назвал причину закрытия газеты «Новая». «Мы потратили на «Новую» 31 миллион гривен за три года! Сейчас на нее просто нет денег», - отметил он в комментарии «МедиаБизнесу». Как писал «МедиаБизнес», о закрытии издания журналистам «Новой» сообщили в день закрытия. Без работы остались 53 сотрудника газеты. По словам Сытника, корреспондентам «Новой» в ближайшее время предложат работу в других изданиях холдинга. Тем, кто откажется – выплатят компенсацию.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду