Стець хоче розглянути в Комітеті свободи слова інцидент зі зняттям сюжету з ефіру СТБ

28 Лютого 2011
30742
28 Лютого 2011
15:30

Стець хоче розглянути в Комітеті свободи слова інцидент зі зняттям сюжету з ефіру СТБ

30742
Стець хоче розглянути в Комітеті свободи слова інцидент зі зняттям сюжету з ефіру СТБ

Народний депутат, секретар парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації Юрій Стець ініціюватиме розгляд питання про втручання в редакційну політику телеканалу СТБ на найближчому засіданні комітету, яке відбудеться 2 березня.

Про це він сказав у коментарі ТК.

 

«До мене звернулися журналісти СТБ з проханням ініціювати розгляд цього питання. Я обов'язково це зроблю. Думаю, що колеги по комітету мене підтримають», - сказав Юрій Стець.

 

Нагадаємо, з джерел на каналі «Детектор медіа» стало відомо, що приводом для зняття сюжету 25 лютого з випуску новин о 18-й годині став дзвінок нардепа-регіонала Олени Бондаренко. Прес-служба Партії регіонів також оприлюднила заяву, в якій звинуватила «один із загальнонаціональних каналів під умовною назвою "С ... Б"» в провокації та інсценуванні подій, які дискредитують владу. Журналісти каналу в розмові з ТК заперечили факти, викладені в заяві.

 

Згодом керівник інформаційної служби телеканалу СТБ Олексій Мустафін заперечив інформацію про зняття з ефіру сюжету про обставини підготовки телепроекту «Розмова з країною» головою правління каналу Володимиром Бородянським, зауваживши, що сюжет зняв він особисто.

 

На підтримку журналістів СТБ виступив рух «Стоп цензурі!», закликавши політиків і топ-менеджмент припинити втручання в роботу ньюзруму.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
30742
Читайте також
28.02.2011 17:35
Олексій Мустафін, для «Української правди»
27 403
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду