Прес-служба Партії регіонів звинуватила загальнонаціональний канал у інсценуванні подій

26 Лютого 2011
23488
26 Лютого 2011
12:49

Прес-служба Партії регіонів звинуватила загальнонаціональний канал у інсценуванні подій

23488
Прес-служба Партії регіонів звинуватила загальнонаціональний канал у інсценуванні подій
Прес-служба Партії регіонів опублікувала заяву, в якій звинуватила «один із загальнонаціональних каналів під умовною назвою "С...Б"»  у інсценуванні подій та поширенні недостовірної інформації.

Як зазначено у тексті, під час телепроекту «Розмова з країною» на знімальних майданчиках  журналісти різних телеканалів готували сюжети та спілкувалися з учасниками телемосту. При цьому, як стверджує прес-служба, одна зі знімальних груп намагалася штучно створити сюжет як «добре сплановану фальшивку про ставлення людей до Партії регіонів, президента і проведеної ними політики реформ». 

Зокрема у заяві наведено такі факти:

«Банкова. Відеооператор каналу, не гребуючи чорнової роботи, попросив у активістів партійну газету "Час регіонів", кинув її на талий сніг і потоптався по сторінках газети брудними черевиками, після чого почав знімати на відео результати своєї "праці". Коли до нього за роз'ясненнями підійшли представники ПР, він спішно ретирувався. Але справу зроблено: неповагу до партійної преси регіоналів зафіксовано! 

Майдан Незалежності. Група все того ж телеканалу інтерв'ює учасників телемосту. І, на жаль, присутні дають доброзичливі, толерантні й тактовні відповіді на безтактні питання журналіста. Сенсацій, здавалося б, не буде. Але - о, щастя! Серед активістів ПР затесалися представники БЮТ, які буквально хвилиною раніше перебували по інший бік дороги під своїми партійними стягами. Вони почали кричати у камеру про те, що прийшли на Майдан взяти участь у масовці Партії регіонів за гроші. Особливий наголос два найбільш активних "спікера" роблять на тому, що вони, мовляв, "з простого народу". При цьому одна політично стурбована громадянка мете граніт площі норковій шубою, другий гнівний викривач влади носить досить екстравагантну зачіску - косу. Журналістів явно не бентежить, що перед ними - підсадні «качки», адже головне - скандальний сюжет! 

Кіностудія ім. Довженка. Тут повторилася ситуація з підсадними "качками" на зразок тієї, що спостерігалася на Майдані. Знімальна група все того ж телеканалу, що полюбляє смажені "факти", інтерв'ює нібито учасника телемосту, який гнівно таврує президента. Причому присутні активісти "Молодих регіонів"», які знають один одного в обличчя, заявили, що даний громадянин не є представником регіоналів. Загалом, трохи фантазії - і сюжет готовий!» 


ТК сподівається отримати коментарі знімальних груп, які готували сюжети щодо трансляції з президентом.
 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23488
Читайте також
28.02.2011 17:35
Олексій Мустафін, для «Української правди»
27 407
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ДОЛОЙ ГОЛУБУЮ БАНДУ
4814 дн. тому
Клюев-Калетник - 1 млрд дол. с бюджета за счет не уплаты фирмой "Ливеле" акцизов,НДС, Азаров,Близнюк- по 200 млн. на фирмы сыновей, Клюев- 400 млн. на подконтрольную фирму, Колесников через фирму "Альтком" 2 млрд на СК "Олимпийский" без проведения тендеров,банк сыну Януковича за 200 млн., Ефремов черрез родственников 1 млдрд. в "Луганскугле", выделение с бюджета 3,5 млрд Фирташу через Ощадбанк, оправдание ГПУ за убийство сына директора Укратводора Демишкана...Донецкая мафия бесчинствует... Уважаемые руководители Евросоюза, жители Украины просят вас арестовать загрансчета Януковича и его близкого окружения за рубежом, запретить въезд в Европу чиновникам установившим диктатуру, геноцид и цензуру, прекратить выделять преступному режиму многомиллиардные кредиты, заблокировать проведение ЕВРО и оказать моральную и материальную помощь в свержении антинародной хунты...Заранее благодарны...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду