Андрій Шевченко хоче провести в регіонах презентації законів про доступ до інформації

18 Лютого 2011
11566
18 Лютого 2011
13:22

Андрій Шевченко хоче провести в регіонах презентації законів про доступ до інформації

11566
Андрій Шевченко хоче провести в регіонах презентації законів про доступ до інформації

У Комітеті з питань свободи слова та інформації Верховної Ради виникла ідея провести презентацію по регіонах законів «Про доступ до публічної інформації» і нової редакції закону «Про інформацію». Про це сказав голова Комітету Андрій Шевченко під час виступу на розширеній колегії Держкомтелерадіо 17 лютого.

 

«Ми цю ідею обговорювали, зокрема, з Оленою Бондаренко, Володимиром Ландіком. Сподіваюсь, що буде інтерес до такого заходу і в інших членів комітету. Ідея дуже проста. Ми хочемо провести road show: організувати в обласних центрах публічні заходи, на яких були б народні депутати, представники місцевої влади та громадських організацій, журналісти. Це хороший шанс розповісти в регіонах про те, що означає ухвалення цих законів. І разом з тим спільно з владою і місцевими активістами відшукати моменти, які можуть заважати при втіленні цих законів в життя», - зазначив Андрій Шевченко.

 

За словами пана Шевченка, на сьогодні це лише ідея. Він вважає абсолютно реалістичним об'їхати за найближчі півроку майже всі області України.

 

«Думаю, що road show має розпочатися у березні і його треба було б закінчити до літньої відпустки», - сказав голова Комітету. Особливо цінно, на його думку, щоб у таких заходах взяла участь як влада, так і опозиція, а також представники громадянського суспільства.

 

Нагадаємо, що 3 лютого президент України Віктор Янукович підписав обидва закони про інформацію. 9 лютого 2011 року газета «Голос України» опублікувала закони «Про внесення змін до Закону України Про інформацію» та «Про доступ до публічної інформації», які були ухвалені парламентом 13 січня цього року.

 

Закони суттєво спрощують доступ громадян до інформації органів влади та місцевого самоврядування, уніфікують порядок акредитації журналістів, прискорюють строки отримання відповідей на запити, знімають обов'язок погоджувати інтерв'ю з посадовцями.

 

Обидва закони набудуть чинності через три місяці після опублікування, тобто 10 травня. Про це зазначається в прикінцевих положеннях документів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11566
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду