Юрій Плаксюк скаржиться на відсутність системних змін у державному мовленні

17 Лютого 2011
8887
17 Лютого 2011
16:05

Юрій Плаксюк скаржиться на відсутність системних змін у державному мовленні

8887
Юрій Плаксюк скаржиться на відсутність системних змін у державному мовленні

Найголовнішою проблемою для системи державного мовлення є відсутність системних змін. Про це на підсумковій щорічній колегії Державного комітету телебачення та радіомовлення 17 лютого сказав голова комітету Юрій Плаксюк.

 

Хоча торік і була проведена оптимізація (скорочення працівників на 10-20%) на ОДТРК (правда, не на усіх), також розроблена низка законопроектів, видавалися книжки за рахунок програми «Українська книга», та все ж відсутність достатнього фінансування та системних змін не дала можливості розвиватися.

 

«Ми навіть не можемо придбати транспортні засоби для знімальних груп деяких ОДТРК, приміром, для Полтавської, оскільки є заборона Кабміну купувати авто», - бідкався пан Плаксюк.

 

На думку голови, держава на сьогодні недооцінює іномовлення, відтак, УТР постійно втрачає своїх глядачів і слухачів за кордоном.

 

Щодо фінансово-економічної діяльності Держкомтелерадіо Юрій Плаксюк повідомив, що торік було передбачено коштів у 3,9 разів менше необхідного обсягу видатків. З передбачених річних асигнувань було отримано 622,55 млн. гривень, що дозволило профінансувати бюджетні програми на 96%.

 

Водночас, за словами пана Плаксюка, більшість державних ТРК виконали рекомендації Комітету щодо частки власного мовлення на рівні не менше 30% від загального обсягу держзамовлення. Зокрема, Житомирська та Львівська ОДТРК, Київська ДРТРК виробляють власних програм понад 40% від загального обсягу держзамовлення, НТКУ - понад 50%. Водночас, каже Плаксюк, власне мовлення ДТРК «Крим», «Культура», Кіровоградської ОДТРК, Новгород-Сіверської МДТРК становить менше 30%.

 

Також голова Держкомтелерадіо заявив, що політики більше не втручаються в роботу комітету. «Торік відбувся перехід від популізму та політиканства до конструктивної роботи. Політики більше не втручаються в нашу роботу», - зазначив він у своїй доповіді.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8887
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Зеленый кружок
4829 дн. тому
Пан Плаксюк хотел этим сказать , что денег на бензин не даст , снимайте новости как и раньше - топ-топ ножками.А раз нет бензина - зачем вам новые авто ? И скажите спасибо , что еще денег за вход не берем.
1984
4836 дн. тому
На питання працівників однієї західноукраїнської ОТРК ,коли з/п телевізіників буде пристойною(вищою за 1000 гривень), Плаксбк відпоів дуже влучно:"Більше треба по майданах шлятись!".Цікаво ,що це могло б означати?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду