«Щастя моє» Лозниці отримав «Білого слона» за найкращий дебют

23 Грудня 2010
14242
23 Грудня 2010
12:59

«Щастя моє» Лозниці отримав «Білого слона» за найкращий дебют

14242
«Щастя моє» Лозниці отримав «Білого слона» за найкращий дебют

Фільм «Щастя моє» Сергія Лозниці отримав російську кіно премію «Білий слон» за найкращий дебют. Про це оголосили на урочистій церемонії в московському Будинку кіно, повідомляє прес-служба SOTA Cinema Group.

 

Українська режисерка Кіра Муратова отримала приз імені Мирона Черненка, засновника Гільдії кінознавців і кінокритиків, за стрічку «Мелодія для шарманки».

 

Найкращим фільмом на думку, російських кінокритиків і кінопреси, став «Кочегар» Олексія Балабанова. У номінації «Найкращий сценарій» переміг автор «Вівсянок» Денис Осокін, найкращим оператором визнали Павла Костомарова за візуальне рішення фільму «Як я провів цим літом», а найкращим анімаційним фільмом став «Со вечора дождики» Валентина Ольшванга.

 

 «Білий слон» у номінації «Документальне кіно» дістався Юлії Панасенко за картину «Outro». Всього на кінопремії було представлено 120 стрічок, 48 з яких - дебюти.

 

Як писала ТК, премія «Білий слон», затверджена Гільдією кінознавців і кінокритиків Росії, вручається вже тринадцять років. Спочатку вона називалася «Золотий овен», а в кінці 2005 року за рішенням правління змінила назву. «Білих слонів» отримують також представники інших кінемографічних професій: кращі актори першого і другого планів, оператор, художник, композитор.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14242
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду