«Мелодія для шарманки» Муратової і «Щастя моє» Лозниці номінували на російську кінопремію

21 Грудня 2010
15680
21 Грудня 2010
10:28

«Мелодія для шарманки» Муратової і «Щастя моє» Лозниці номінували на російську кінопремію

15680
«Мелодія для шарманки» Муратової і «Щастя моє» Лозниці номінували на російську кінопремію

Українські стрічки «Мелодія для шарманки» Кіри Муратової і «Щастя моє» Сергія Лозниці номінували на національну премію кінокритиків і кінопреси Росії «Білий слон» в категоріях найкраща режисура, сценарій, дебют і роль другого плану. Про це повідомляє прес-служба SOTA Cinema Group.

 

В головній номінації «Найкращий фільм 2010 року» на нагороду претендують чотири картини: «Як я провів цим літом» Олексія Попогребського, «Кочегар», Олексія Балабанова, «Вівсянки» Олексія Федорченко. Автори цих стрічок разом з Кірою Муратовою фігурують також в номінації «Краща режисерська робота».

 

На отримання премії кінопреси за найкращий фільм-дебют, окрім «Щастя мого», висунули також фільми «Інше небо» Дмитра Мамулія та «Зворотній рух» Андрія Стемпковського.

 

В номінації «Найращий сценарій» представлені роботи Володимира Зуєва («Мелодія для шарманки»), Олексія Балабанова («Кочегар»), Дмитра Осокіна («Вівсянки») і Олексія Попогребського («Як я провів цим літом»).

 

Оголошення переможців відбудеться 22 грудня.

 

Нагадаємо, цього ж року «Мелодія для шарманки» Кіри Муратової була визнана кращим фільмом країн СНД і Балтії,  в листопаді 2010-го картина отримала спеціальний приз Союзу кінематографістів Вірменії на шостому Міжнародному фестивалі фільмів для дітей та юнацтва у Єревані.

 

Як писала ТК, прем'єра ігрового фільму «Щастя моє» відбулася у травні 2010-го на МКФ у Каннах. На відкритому російському кінофестивалі «Кінотавр» фільм здобув приз за кращу режисуру і приз Гільдії кінознавців та кінокритиків, а також гран-прі МКФ молодого європейського кіно «Vоices», приз «Срібний абрикос» МКФ в Єревані. У вересні «Щастя моє» отримав приз XIX Відкритого фестивалю кіно країн СНД, Латвії, Литви і Естонії «Кіношок-2010» за кращий сценарій, а у жовтні став володарем головного призу кінофестивалю «Молодість».

 

Премія «Білий слон», затверджена Гільдією кінознавців і кінокритиків Росії, вручатимуться уже тринадцятий рік. Спочатку вона називалася «Золотий овен», а в кінці 2005 року за рішенням правління змінила назву. «Білих слонів» отримують також представники інших кінемографічних професій: кращі актори першого і другого планів, оператор, художник, композитор.

 

Нагородами відзначають не тільки представників російської кіноіндустрії і ближнього зарубіжжя, а й майстрів західноєвропейського кіно. Нагадаємо, що кращим фільмом 2009 року була названа картина Василя Сигарєва «Волчок», також признана дебютом року.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15680
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду