detector.media
23.12.2010 12:59
«Щастя моє» Лозниці отримав «Білого слона» за найкращий дебют

Фільм «Щастя моє» Сергія Лозниці отримав російську кіно премію «Білий слон» за найкращий дебют. Про це оголосили на урочистій церемонії в московському Будинку кіно, повідомляє прес-служба SOTA Cinema Group.

 

Українська режисерка Кіра Муратова отримала приз імені Мирона Черненка, засновника Гільдії кінознавців і кінокритиків, за стрічку «Мелодія для шарманки».

 

Найкращим фільмом на думку, російських кінокритиків і кінопреси, став «Кочегар» Олексія Балабанова. У номінації «Найкращий сценарій» переміг автор «Вівсянок» Денис Осокін, найкращим оператором визнали Павла Костомарова за візуальне рішення фільму «Як я провів цим літом», а найкращим анімаційним фільмом став «Со вечора дождики» Валентина Ольшванга.

 

 «Білий слон» у номінації «Документальне кіно» дістався Юлії Панасенко за картину «Outro». Всього на кінопремії було представлено 120 стрічок, 48 з яких - дебюти.

 

Як писала ТК, премія «Білий слон», затверджена Гільдією кінознавців і кінокритиків Росії, вручається вже тринадцять років. Спочатку вона називалася «Золотий овен», а в кінці 2005 року за рішенням правління змінила назву. «Білих слонів» отримують також представники інших кінемографічних професій: кращі актори першого і другого планів, оператор, художник, композитор.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY