Нацрада нагадує мовникам про день жалоби 13 жовтня. Мовники змінюють сітки (ОНОВЛЕНО)

12 Жовтня 2010
16218
12 Жовтня 2010
19:16

Нацрада нагадує мовникам про день жалоби 13 жовтня. Мовники змінюють сітки (ОНОВЛЕНО)

16218
Нацрада нагадує мовникам про день жалоби 13 жовтня. Мовники змінюють сітки (ОНОВЛЕНО)

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення пропонує мовникам 13 жовтня внести зміни до своїх сіток мовлення у зв'язку з трагедією, що сталася 12 жовтня в Дніпропетровській області, та оголошенням в Україні з цього приводу 13 жовтня днем жалоби. Про це йдеться в листі регулятора до керівників телерадіоорганізацій.

 

Нацрада рекомендує при плануванні програм і передач на цей день керуватися Правилами ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам'яті, затвердженими Національною радою 11 червня 2008 року рішенням № 1101.

 

Про внесення змін у свою сітку мовлення 13 жовтня вже повідомила НТКУ. З ефіру Першого каналу 13 жовтня буде знято усі розважальні програми. Замість ток-шоу «Легко бути жінкою» о 10 годині вийде перша серія серіалу «Таксистка» (друга серія о 13:20). Замість програми «Наша пісня» о 12:40 - програму «Темний силует» та повтор від 11 та 12 жовтня програми «Слово регіонам». Замість програми «Шеф-кухар. Вечеря» о 18 годині буде показано спеціальний випуск «Новин».

 

Від розважальних проектів відмовився Новий канал. За інформацією прес-служби, цього дня не будуть транслироватися програми «Підйом», «Інтуїція», «Файна Юкрайна», Teen Time, телесеріали «Колишня», «Нотатки про вагітність-2», «Татусеві дочки», «Друзі», «Щасливі разом», «Вороніни», мультсеріали «Поліцейська академія», «Зоряні війни», «Вейнхед». Замість них канал покаже фільми драматичного характеру «Ті, що співають у терені», «Принцеса-наречена», «Дівчина з Джерсі», у вечірній час - чотири серії телепроекту «Здрастуйте, я ваша мама!».

 

У прес-службі «1+1» повідомили, що канал 13 жовтня скасовує показ «Сніданку з "1+1"» та серіалу «Інтерни». Що вийде замість цих проектів, наразі вирішується.

 

Телеканал ICTV знімає з ефіру розважальні анонси та замінить розважальну програму Comedy Club журналістським проектом «Провокатор». Усі інші програми, за інформацією прес-служби, не мають розважального характеру, а тому залишаться в сітці.

 

В ефірі каналу СТБ, за даними прес-служби, суттєвих змін не відбудеться: у першій половині дня на каналі профілактика, у другій - не буде анонсів розважальних програм.

 

«Інтер», за інформацією прес-служби, прибере з ефіру анонси розважальних програм і комедій, зокрема, анонси «Вечірнього кварталу» і серіалу «Свати».

 

На ТРК «Україна»  змін у сітці 13 жовтня не відбудеться, оскільки, за інформацією прес-служби каналу, розважальні програми не були заплановані в ефірі. На каналі в цей день, як і на «Інтері», лише відмовляться від анонсів розважальних проектів.

 

Нагадаємо, 12 жовтня на залізничному переїзді поблизу міста Марганця Дніпропетровської області автобус зіштовхнувся з локомотивом, унаслідок чого, за останніми даними, загинуло понад 40 осіб, а травмовано близько 10. Цього ж дня президентським указом № 952/2010 13 жовтня оголошене днем жалоби.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16218
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду