detector.media
12.10.2010 19:16
Нацрада нагадує мовникам про день жалоби 13 жовтня. Мовники змінюють сітки (ОНОВЛЕНО)

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення пропонує мовникам 13 жовтня внести зміни до своїх сіток мовлення у зв'язку з трагедією, що сталася 12 жовтня в Дніпропетровській області, та оголошенням в Україні з цього приводу 13 жовтня днем жалоби. Про це йдеться в листі регулятора до керівників телерадіоорганізацій.

 

Нацрада рекомендує при плануванні програм і передач на цей день керуватися Правилами ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам'яті, затвердженими Національною радою 11 червня 2008 року рішенням № 1101.

 

Про внесення змін у свою сітку мовлення 13 жовтня вже повідомила НТКУ. З ефіру Першого каналу 13 жовтня буде знято усі розважальні програми. Замість ток-шоу «Легко бути жінкою» о 10 годині вийде перша серія серіалу «Таксистка» (друга серія о 13:20). Замість програми «Наша пісня» о 12:40 - програму «Темний силует» та повтор від 11 та 12 жовтня програми «Слово регіонам». Замість програми «Шеф-кухар. Вечеря» о 18 годині буде показано спеціальний випуск «Новин».

 

Від розважальних проектів відмовився Новий канал. За інформацією прес-служби, цього дня не будуть транслироватися програми «Підйом», «Інтуїція», «Файна Юкрайна», Teen Time, телесеріали «Колишня», «Нотатки про вагітність-2», «Татусеві дочки», «Друзі», «Щасливі разом», «Вороніни», мультсеріали «Поліцейська академія», «Зоряні війни», «Вейнхед». Замість них канал покаже фільми драматичного характеру «Ті, що співають у терені», «Принцеса-наречена», «Дівчина з Джерсі», у вечірній час - чотири серії телепроекту «Здрастуйте, я ваша мама!».

 

У прес-службі «1+1» повідомили, що канал 13 жовтня скасовує показ «Сніданку з "1+1"» та серіалу «Інтерни». Що вийде замість цих проектів, наразі вирішується.

 

Телеканал ICTV знімає з ефіру розважальні анонси та замінить розважальну програму Comedy Club журналістським проектом «Провокатор». Усі інші програми, за інформацією прес-служби, не мають розважального характеру, а тому залишаться в сітці.

 

В ефірі каналу СТБ, за даними прес-служби, суттєвих змін не відбудеться: у першій половині дня на каналі профілактика, у другій - не буде анонсів розважальних програм.

 

«Інтер», за інформацією прес-служби, прибере з ефіру анонси розважальних програм і комедій, зокрема, анонси «Вечірнього кварталу» і серіалу «Свати».

 

На ТРК «Україна»  змін у сітці 13 жовтня не відбудеться, оскільки, за інформацією прес-служби каналу, розважальні програми не були заплановані в ефірі. На каналі в цей день, як і на «Інтері», лише відмовляться від анонсів розважальних проектів.

 

Нагадаємо, 12 жовтня на залізничному переїзді поблизу міста Марганця Дніпропетровської області автобус зіштовхнувся з локомотивом, унаслідок чого, за останніми даними, загинуло понад 40 осіб, а травмовано близько 10. Цього ж дня президентським указом № 952/2010 13 жовтня оголошене днем жалоби.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY