Українська Гельсінська спілка вимагає незалежного розслідування побиття Дементія Білого

15 Вересня 2010
20362
15 Вересня 2010
14:03

Українська Гельсінська спілка вимагає незалежного розслідування побиття Дементія Білого

20362
Українська Гельсінська спілка вимагає незалежного розслідування побиття Дементія Білого

Українська Гельсінська спілка з прав людини вимагає розслідування побиття журналіста газети «Вільний вибір» Дементія Білого, члена Правління УГСПЛ, голови Херсонського обласного відділення Комітету виборців України. Про це повідомляє прес-служба УГСПЛ.

 

Зокрема, у заві зазначено: «Оскільки до побиття, очевидно, причетні місцеві чиновники, на наше переконання, це розслідування місцевою міліцією навряд чи буде незалежним».

 

УГСПЛ вимагає від центральних органів влади забезпечити об'єктивне розслідування прилюдного побиття правозахисника та журналіста. З такою заявою УГСПЛ уже звернулася сьогодні до Генерального прокурора та Міністра внутрішніх справ.

 

Як писала ТК, Дементія Білого побила охорона херсонського мера Володимира Сальдо під час його звіту перед вибрцями, який проходив учора, 14 вересня, в обласному музично-драматичному театрі ім. М. Куліша в Херсоні.

 

З повним текстом звернення можна ознайомитись  тут.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20362
Читайте також
30.11.2010 12:15
Інститут масової інформації, для «Детектор медіа»
57 655
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Из Херсона
4968 дн. тому
Дементия "с боем" пустили и пообещали, что пустят и остальных журналистов и нескольких депутатов. Но этого не сделали. Дементий Белый узнав об этом попытался уточнить у присутствующей милиции почему нарушают закон и так и не дождавшись решил спросить об этом самого Сальдо. Дальше все слышали. Этот свист и попытки заглушить аплодисментами. И то, как один из заммэров с криком "сядь придурок" набросился на Дементия, а потом его вытолкали и стали бить. И это "политическая" провокация? Это наглая насмешка над законом.
Из Херсона
4968 дн. тому
Алекс Громов явный провокатор. Дементий Белый известный в области политический обозреватель, автор сотен статей на разную тематику - от политического анализа до истории Херсонщины. Автор нескольких книг, составленных по его очеркам. Редактор интернет-издания "Политическая Херсонщина", одного из популярных интернет-СМИ в области. На этих видео можно увидеть ряд свинных рыл, которые не пускали Дементия Белого под бравурную музыку http://www.youtube.com/watch?v=-yeUY-ZCfEc&feature=player_embedded Вот продолжение: http://www.youtube.com/watch?v=W4UHHZhw5ow&feature=player_embedded Это все работники горисполкома и местная милиция.
Алекс Громов
4971 дн. тому
Совершенно согласен. Вот из-за таких грантоедов с журналистскими корочками нас скоро в приличный дом и на порог не пустят.
Странная история...
4972 дн. тому
На видео четко видно, что господин Белый вел себя отнюдь не как журналист, а как самый обычный хулиган и паяц. Вывели из зала его совершенно справедливо. На видео, кстати, не видно, что,s этого клоуна кто-то сознательно и сильно бил: обычная потасовка охраны с дебоширом, который мешает проводить плановое мероприятие. Самое неприятное, что из-таких козлов и придурков, как Белый, сложно будет защитить журналиста в том случае, когда нам действительно будет нужна помощь от притеснений власти.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду