В Одесі обговорили проект концепції суспільного мовлення від Гуманітарної ради при АП

10 Вересня 2010
15675
10 Вересня 2010
16:44

В Одесі обговорили проект концепції суспільного мовлення від Гуманітарної ради при АП

15675
В Одесі обговорили проект концепції суспільного мовлення від Гуманітарної ради при АП

7 вересня в Одесі відбулося перше регіональне засідання Ради гуманітарного розвитку щодо обговорювання проекту Концепції створення національного суспільного телебачення і радіомовлення, повідомляє сайт Одеської облдержадміністрації.

 

Під час засідання обговорювались теми: «Свобода слова і громадське телебачення» та «Питання взаємодії держтелерадіоорганізацій і національного суспільного телебачення і радіомовлення».

 

За словами керівника робочої групи по створенню концепції, члена Громадської гуманітарної ради, проректора з інформаційно-аналітичної роботи Відкритого міжнародного університету «Україна» Валерія Бебика, загалом проект концепції суспільного мовлення, підготовлений Громадською радою при президенті України, учасники схвалили.

 

«Обговорення пройшло достатньо активно. Окрім Одеської були представники ще Миколаївської та Одеської областей від громадських організацій, телерадіокомпаній, освітніх організацій, журналісти. Всі погодилися, що проект нормальний. Найбільше всіх турбувала доля регіональних ТРО. Учасники пропонували доповнити концепцію в частині регулювання частот, залишити місцеві державні телерадіоорганізації у відомстві Держкомтелерадіо. До речі, виступаючі активно підтримувати освітній компонент концепції», - сказав Валерій Бебик.

 

 

 

 

 

В обговоренні взяли участь заступник голови Одеської облдержадміністрації з гуманітарних питань Дмитро Волошенков, головний редактор журналу «Київська Русь», член Гуманітарної ради при президенті України Дмитро Стус, начальник юридичного управління Нацради Михайло Пушкаренко, гендиректор Одеської ОДТРК Оксана Матюх,  голова Одеського відділення НСЖУ Юрій Работін та інші.

 

Нагадаємо, що 2 вересня в столиці відбулося перше масове громадське обговорення концепції суспільного мовлення, проект якої підготовлений Громадською радою при президенті України. Громадські слухання «Оцінка концепції суспільного мовлення нової влади» було ініційовано рухом «Стоп цензурі!». Учасники слухань вирішили, що проект концепції суспільного мовлення потребує конкретизації і суттєвих уточнень і ухвалили  резолюцію.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15675
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду