Олександр Міндадзе завершив зйомки фільму «У суботу»

14 Серпня 2010
18029
14 Серпня 2010
09:45

Олександр Міндадзе завершив зйомки фільму «У суботу»

18029
Олександр Міндадзе завершив зйомки фільму «У суботу»

Завершено знімальний період українсько-російсько-білоруського фільму «У суботу», автором сценарію і режисером якого виступив Олександр Міндадзе, повідомляє тижневик «Дзеркало тижня».

 

Зйомки проходили в Енергодарі, Світлодарську, Єнакієвому. Як повідомив «ДТ» продюсер проекту і генеральний продюсер кінокомпанії SOTA Cinema Group Олег Кохан, бюджет цієї міжнародної картини становить близько 3,2 млн. євро.

 

Картину присвячено 26 квітня 1986 року, коли сталася аварія на Чорнобильській АЕС. Головний герой, комсомольський працівник Валерій Кабиш, дізнається про аварію і постає перед вибором: або попередити друзів, щоб урятувати і їх, і себе, або виконати партійний наказ: «Ніякої паніки!».

 

Як розповів у коментарях тижневику продюсер, головну роль зіграв Антон Шагін, відомий кіноглядачам за картиною «Стиляги». А московські театрали знають його за роллю Лопахіна в недавній прем'єрі Марка Захарова «Вишневий сад» на сцені Ленкому. «Втім, режисер Міндадзе, як мені здається, дещо «поламав» уже знайомий образ цього молодого актора. Вважаю, нова його роль стане і новим відліком у його кар'єрі», - відзначив пан Кохан.

 

На думку Олега Кохана, майбутня стрічка повинна вписатися не тільки у фестивальну «нішу» (зокрема, оператор стрічки - румун Олег Муту,  володар Золотої пальмової гілки), а й достукатися до серць мільйонів «простих глядачів», оскільки тема зобов'язує.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18029
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду