Колектив ТОНІСа вважає скасування реорганізації з ВАТ у ТОВ знищенням каналу

10 Серпня 2010
6667
10 Серпня 2010
12:46

Колектив ТОНІСа вважає скасування реорганізації з ВАТ у ТОВ знищенням каналу

6667
Колектив ТОНІСа вважає скасування реорганізації з ВАТ у ТОВ знищенням каналу

Трудовий колектив телеканалу ТОНІС вважає рішення суду щодо визнання недійсною зміни форми власності каналу з ВАТ на ТОВ знищенням каналу і просить президента Віктора Януковича втрутитись у цю ситуацію. Про це йдеться у відкритому листі редакційної ради каналу до Віктора Януковича.

 

«Телеканал ТОНІС став заручником ситуації, коли частина корпоративних прав  телеканалу була передана власниками у заставу в забезпечення повернення кредитів, наданих акціонерним комерційним банком "Трансбанк"», - йдеться у зверненні.

 

Редакційна рада наголошує, що боржники банку та власники телеканалу здійснили необхідні заходи задля реструктуризації та повернення кредитних коштів за укладеними договорами.

 

«Зокрема, на адресу ліквідатора АКБ "Трансбанк" були надіслані листи, відповідно до яких банку було запропоновано щомісячне погашення тіла отриманих кредитів та нарахованих по ньому відсотків, поступове збільшення розміру виплат з розрахунку повного погашення заборгованості  до завершення процедури ліквідації банку», - йдеться у листі до президента. За цією інформацією, у відповідь  від банку надішли листи з погодженням  розпочати переговори та здійснити реструктуризацію заборгованості на взаємовигідних умовах. А боржники каналу, за словами членів редради, розпочали добровільне часткове погашення заборгованості за кредитними договорами.

 

Натомість, на їхню думку, банк не сприяв врегулюванню ситуації, до того ж «активізувались судові процеси, ініційовані банком, предметом розгляду яких є саме звернення стягнення на корпоративні права телеканалу». Рішення, які винесені судами  по цих справах, ТОНІС вважає такими, що спрямовані на «знищення телеканалу та залишення без роботи більш ніж 200 його працівників».

 

Також у зверненні йдеться, що, на думку колективу, такі дії спровоковані «певними зацікавленими особами» і спрямовані  на  «перепродаж банком корпоративних прав зацікавленим особам».

 

Лист підписали члени редакційної ради Руденок Л.М., Жиліна Ю.О., Король І.М., Демків Л.А., Мужичук О.В.

 

Нагадаємо, 3 серпня Господарський суд міста Києва визнав недійсним рішення зборів акціонерів телеканалу ТОНІС від 12 січня 2010 року про зміну форми власності каналу з ВАТ на ТОВ. Такого рішення добився ліквідатор «Трансбанку». На думку представників ТОНІСа, ліквідатор «Трансбанку» хоче продати акції банку (40%), які перебувають у заставі. При акціонерній формі власності зробити це простіше, ніж якби ВАТ перетворилося на ТОВ (в останньому випадку інші співвласники можуть заблокувати продаж). Канал планує подати апеляцію на це рішення.

 

За даними НБУ, станом на 1 січня Володимир Костерін напряму володів 11,44% «Трансбанку», через «КК "Партнеры"» - 72,93%. Серед власників каналу ТОНІС були «КК "Партнеры"» (60,42%), Володимир Костерін (15,02%) і «Трансбанк» (8,46%).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6667
Теги:
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Стабильность
5013 дн. тому
Спокойно отдайтесь интеру, отдайтесь со вкусом и получите
Рав
5013 дн. тому
Не Руденко, а Руденок.
Яка краса!
5013 дн. тому
Особливо мені подобається підпис Юлі Жиліної :-)) Все, валяюсь на підлозі і дригаю ногами в повітрі! Ай маладца! Ще дітей тре нарядити бомжатами та пустит попідтинню на Банкову... Оце вже буде повний перфоманс! Дякую, потішили! До речі, коли Трансбанк ліквідували - теж з листом до президента звертались? Чорт роздери, повторюєтесь, дівчата та хлопчики! Дайте більше креативу, бо мені нудно стає...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду