Щодо інциденту в Українському домі порушено кримінальну справу (ДОПОВНЕНО)

20 Квітня 2010
18995
20 Квітня 2010
11:05

Щодо інциденту в Українському домі порушено кримінальну справу (ДОПОВНЕНО)

18995
Щодо інциденту в Українському домі порушено кримінальну справу (ДОПОВНЕНО)

Прокуратура Шевченківського району міста Києва порушила кримінальну справу за фактом умисного перешкоджання законній професійній діяльності журналіста Нового каналу Сергія Кутракова (частина 1, стаття 171 Кримінального кодексу України). Про це йдеться на сайті прокуратури.

 

За версією представників правоохоронного органу, «8 квітня 2010 року Українському домі  кореспондент телеканалу, виконуючи редакційне завдання, проводив зйомку сюжету про відкриття фотовиставки «Волинська різня: польські та єврейські жертви ОУН УПА». Його увагу привернули люди, котрі вигукували націоналістичні гасла, і яких охоронці почали виводити із зали до коридору службового виходу. Ці події Сергій Кутраков почав фіксувати на камеру, у зв'язку з чим охоронці, перешкоджаючи законній професійній діяльності журналіста, насильно виштовхали кореспондента телеканалу із  коридору службового виходу, завдавши йому при цьому тілесних ушкоджень».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», заяву до прокуратури Новий канал почав готувати на наступний день після інциденту в Українському домі. Як розповів пан Кутраков, представники охорони затискали його дверима і натискали пальцем на око. Присутні на місці інциденту представники міліції в дії охоронців не втручалися. Ці факти було зафіксовано на відео та показано у новинах каналу.

 

У коментарях щодо інциденту заступник начальника прес-служби Головного управління МВС міста Києва Володимир Дмитренко порадив журналістам Нового каналу «не опинятися у певний час в певному місці, щоб не було проблем з міліцією».

 

Оскаржувати дії міліції в Українському домі планують також представники всеукраїнського об'єднання «Свобода». Про це у коментарях ТК розповів представник організації і спортивний коментатор «Поверхность Спорт ТВ» Ігор Мірошниченко. Він зазначив: «Ми готуємо позов на неправомірні дії міліції до суду, а також скаргу до прокуратури. Днями вже спливає термін,  згідно якого рішення Шевченківського суду від 8 квітня вступить в силу і ми зможемо звернутися до відповідних органів». Він уточнив, що претензії стосуватимуться дій міліції щодо 13-х затриманих під час прес-конференції людей, у тому числі і його, як журналіста.

 

Як писала ТК, 8 квітня представники міліції взяли під варту Ігоря Мірошниченка та ще 12 учасників «Свободи» та доправили їх до Шевченківського РВВС. Після закритого судового засідання, яке розпочалося того ж дня, усіх затриманих відпустили.

 

«Детектор медіа»

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18995
Читайте також
05.07.2010 12:22
Отар Довженко
36 677
29.04.2010 16:52
Артем Скоропадский, «Коммерсантъ-Украина»
38 390
29.04.2010 13:24
Віктор Каспрук
, для «Детектор медіа»
57 452
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Г.Б.
5116 дн. тому
Вы, моськи, что тявкаете на коллегу журналиста за то, что он не разделяет ваши моськины взгляды. Когда говорят, что "журналист" одна из опасных профессий, не вас имеют ввиду, моськи при хозяйськой ноге. А таких редких представителей профессии, что сознательно подставляют бока под кулаки волкодавов, что на службе у ваших же хозяев, моськи. На ваши , cобачки, мордочки только строго посмотреть, как заскулите и всцитесь с сучьего своего перепуга. В "журналисты" вас, моськи, записали хозяева жизни. Эти же хозяева бьют и убивают настоящих журналистов.
Коко
5119 дн. тому
Уже б Мирося б не гавкал, как журналист он там был!!! Смешон! Если не рвотно!! Он че там футбол или хоккей освещал??? Самый настоящий Толик Полено!.. Больше сказать нечего... А ну, да... Дмитренко! Меня его коммент конечно рассмешил!! Он наверное получил от руководства по полное нехочу! Ляпотун!
Ну и бараны
5119 дн. тому
НЕУЖЕЛИ! ТАК НАША МИЛИЦИЯ НАС БЕРЕЖЕТ: "...заступник начальника прес-служби Головного управління МВС міста Києва Володимир Дмитренко порадив журналістам Нового каналу «не опинятися у певний час в певному місці, щоб не було проблем з міліцією».
z-1
5119 дн. тому
для тьху удачная цитата с одного из ресурсов. очень красноречивая, прямо про Вас. ________________________________________________________________________________ интересно устроен "свидомый" чиновник Львова – то пасть порвет за «мову» и «волю», то, подобно шавке, на полусогнутых с проверяющими из Киева разговаривает. Причем, на чистом русском языке чешет, не морщится от «московського наречия». Часами могу смотреть кадры встречи Колесникова с подобострастными рабами, еще вчера воротившими плутовские морды от всего, «что восточнее». В рот заглядывали, слова ловили. Генетическая холуйская память проснулась. ___________________________________________________________________________ Да и какими идеалами-то жили, попуститесь! Те, кто подленько выводят студентов на всякие "антитабачные" акции и прочие, - жили всю жизнь лишь одними идеалами - коммунистической партии, в котрой состояли и занимали руководящие должности и отвечали как раз за ту идеологию, которую теперь на каждом углу называют "преступной". А вой весь теперь затеяли с подстреканием в качестве мяса студентов и неких журналистов - страдальцев за правду , лишь с одной целью - жалко и больно покидать, насиженную за 5 лет кормушку. Да и после громких заявлений, теперь как-то неудобно к бывшим коллегам в явном виде примкнуть - люди не поймут, вот и идет изображение ярой борьбы за "идеалы и культурные ценности", а в глазах лишь бабло , бабло, бабло...
тьху
5119 дн. тому
Влада обнагліла до краю - скоро відстрілювати почнуть, бо навмисно розпалюється братовбивча війна всередині країни міністрами. Жах.Частину України, де люди жили століттями ідеалами, знаючи, що вони українці, намагаються взагалі причислити до інших націй і культур. Нонсенс. Офіційність державної мови знищується в брутальній формі незважаючи на закони. Дозволити суду діяти незаконно? А за вияв іншої думки щодо перебігу подій дозволяти принижувати, карати, знущатись?Піночет - зразок?
Элечка
5119 дн. тому
У милиции всегда так, сиди дома и ничего с тобой не случится!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду