АМКУ дозволив Alstrom Business Corp та СМЕ отримати контроль над CME Cyprus Holding II Limited

27 Листопада 2009
21440
27 Листопада 2009
15:27

АМКУ дозволив Alstrom Business Corp та СМЕ отримати контроль над CME Cyprus Holding II Limited

21440
АМКУ дозволив Alstrom Business Corp та СМЕ отримати контроль над CME Cyprus Holding II Limited

Антимонопольний комітет дозволив Alstrom Business Corp (Британські Віргінські о-ви) та Central European Media Enterprises ltd (СМЕ) отримати контроль над CME Cyprus Holding II Limited. Про це повідомляє прес-служба АМК.

 

Відомо, що компанія CME Cyprus Holding Limited володіє телеканалами «Студія "1+1"» та «Кіно».

 

Також АМК дозволив СМЕ та Alstrom Business Corp набути контроль над компанією Bredgat Holdings ltd (Нікосія, Кіпр). Ця компанія є учасником угоди між СМЕ, Ігорем Коломойським та Ігорем Суркісом. 

 

Як повідомляла ТК, раніше АМК видав дозвіл компанії Alstrom Busines Corp. на одержання контролю над ЗАТ «Телекомпанія "ТЕТ"» і ТОВ «Телекомпанія "Тет-продакшн"». Ігор Суркіс, який формально володіє 24,99% акцій ТЕТу, одержав дозвіл на отримання частки в Alstrom Busines Corp. у розмірі понад 25%.

 

Astrom Busines Corp. є суб'єктом угоди між Коломойським і CME.

 

Відповідно до домовленості, досягнутої на початку липня 2009 року, холдинг передасть Alstrom Busines Corp. 49%-частку в кіпрській структурі CME Cyprus, що володіє телеканалами «Студія "1+1"» і «Кіно» в обмін на $100 млн готівкою і 100% ТЕТ, який буде інтегровано у групу «1+1». Трансакція повинна бути завершена до кінця 2009 року.

 

Крім того, в угоді Коломойський, що володіє в даний час близько 4% CME, обумовив опціон з викупу 51% частки СМЕ Cyprus за $300 мільйонів готівки.

 

Із текстом угоди можна ознайомитися тут.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21440
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду