detector.media
27.11.2009 15:27
АМКУ дозволив Alstrom Business Corp та СМЕ отримати контроль над CME Cyprus Holding II Limited

Антимонопольний комітет дозволив Alstrom Business Corp (Британські Віргінські о-ви) та Central European Media Enterprises ltd (СМЕ) отримати контроль над CME Cyprus Holding II Limited. Про це повідомляє прес-служба АМК.

 

Відомо, що компанія CME Cyprus Holding Limited володіє телеканалами «Студія "1+1"» та «Кіно».

 

Також АМК дозволив СМЕ та Alstrom Business Corp набути контроль над компанією Bredgat Holdings ltd (Нікосія, Кіпр). Ця компанія є учасником угоди між СМЕ, Ігорем Коломойським та Ігорем Суркісом. 

 

Як повідомляла ТК, раніше АМК видав дозвіл компанії Alstrom Busines Corp. на одержання контролю над ЗАТ «Телекомпанія "ТЕТ"» і ТОВ «Телекомпанія "Тет-продакшн"». Ігор Суркіс, який формально володіє 24,99% акцій ТЕТу, одержав дозвіл на отримання частки в Alstrom Busines Corp. у розмірі понад 25%.

 

Astrom Busines Corp. є суб'єктом угоди між Коломойським і CME.

 

Відповідно до домовленості, досягнутої на початку липня 2009 року, холдинг передасть Alstrom Busines Corp. 49%-частку в кіпрській структурі CME Cyprus, що володіє телеканалами «Студія "1+1"» і «Кіно» в обмін на $100 млн готівкою і 100% ТЕТ, який буде інтегровано у групу «1+1». Трансакція повинна бути завершена до кінця 2009 року.

 

Крім того, в угоді Коломойський, що володіє в даний час близько 4% CME, обумовив опціон з викупу 51% частки СМЕ Cyprus за $300 мільйонів готівки.

 

Із текстом угоди можна ознайомитися тут.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY