КНМП не в змозі вирішити питання ньюзруму на НТКУ без представників колективу

15 Вересня 2009
20990
15 Вересня 2009
14:20

КНМП не в змозі вирішити питання ньюзруму на НТКУ без представників колективу

20990
КНМП не в змозі вирішити питання ньюзруму на НТКУ без представників колективу

Голова комітету Київської незалежної медіа-профспілки (КНМП) Юрій Луканов звернувся з відкритим листом до колективу Національної телекомпанії України, в якому закликав повернутися до ситуації навколо ньюзруму НТКУ. У новому ньюзрумі найсучасніше обладнання, але умови праці не відповідають наявним нормам і працівники через це навіть втрачають свідомість, зазначає прес-служба КНМП.

 

 «Деякий час  тому  осередок  Київської незалежної медіа-профспілки на НТКУ  ініціював створення комісії з вивчення становища  в новому ньюзрумі, оскільки там, попри сучасне технічне обладнання, не створено належних умов праці, що шкодить здоров'ю працівників», - пише Юрій Луканов у відкритому листі. До комісії ввійшли і представники комітету КНМП.

 

Комісія виявила недоліки, про що був складений відповідний акт, з якого випливало, що, витративши значні кошти на сучасне обладнання, адміністрація НТКУ недбало поставилася до потреб людей і не забезпечила їм якісні умови праці.

 

У відкритому листі також йдеться про те, що голова комітету КНМП сподівався розглянути питання на засіданні комітету. «Але несподівано ініціатор дослідження питання член комітету КНМП на НТКУ Катерина Кацан не з'явилася на два засідання керівного органу медіа-профспілки, на яких мали обговорити запропонований Катериною Кацан проект листа до різноманітних контролюючих установ про ситуацію в ньюзрумі на НТКУ», - пише Луканов, додаючи, що просить не сприймати його допису як звинувачення на адресу конкретної особи. Він вважає, що без участі представників колективу НТКУ розгляд і обговорення такої важливої проблеми буде неефективним.

 

Також він попросив бажаючих взяти участь у засіданні КНМП прислати  листа на його  електрону адресу: lukanov@ukr.net.

 

На 10 жовтня 2009 року призначена звітно-виборна конференція КНМП. За словами Юрія Луканова, до цієї дати він хотів би завершити всі розпочаті важливі справи, зокрема і проблему ньюзруму НТКУ.

 

Катерина Кацан відмовилася коментувати відкритий лист Юрія Луканова, оскільки на її думку це б виглядало як виправдовування.

 

«А мені виправдовуватися немає за що. Всі необхідні документи були надіслані Луканову ще наприкінці серпня. Члени комітету КНМП мали змогу їх обговорити і дати хід листу до різних державних органів, щоб допомогти співробітникам новин», - сказала Катерина Кацан.

 

Висновки санітарної експертизи ньюзруму та інших перевірок щодо умов праці мають бути оприлюднені на зборах колективу НТКУ, які, за попередньою інформацією, відбудуться 24 вересня 2009 року.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20990
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Новини
5336 дн. тому
Ага, так і тримають у підвалі, без вентиляції та під ртутними лампами......
Вася Пупкин
5337 дн. тому
Крокодильи слезы лентяев из КНМП
співчутливий
5337 дн. тому
А шо новостійників так і тримають у подвалі?
Лу
5337 дн. тому
Повний текст листа: http://blogs.korrespondent.net/celebrities/blog/lukanov/a17499
Л
5337 дн. тому
http://profspilka.wordpress.com/2009/09/15/%d0%bd%d1%8c%d1%8e%d0%b7%d1%80%d1%83%d0%bc-%d0%bd%d1%82%d0%ba%d1%83-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%ba%d1%83%d0%ba%d1%83%d1%80%d1%96%d0%ba%d0%b0%d0%bb%d0%b8-%d0%b0-%d0%b4%d0%b0%d0%bb%d1%96-%d1%85%d0%be%d1%87/ - повний текст тут. Блог КНМП пыд назвою "Право на професію"
НТКУ-шник
5337 дн. тому
А и правда,ребята, Кацан интересная женщина. Пошумела, пошумела и с темы спрыгнула - пусть комитет медиа-профспилки занимается. Когда людей скоращали на НТКУ - она тоже спрыгнула, ушла в отпуск. И типа - пусть комитет отвечает. Тут и правда мало шуметь и кричать. нужно, чтобы юристы поработали, иск подготовили. Нужно, чтобы люди в телекомпании сошлись на собрание. Нужно, чтобы руководстов рассказало, что оно делать собирается. Вот это будет дело. Но это все организовать надо. А так поболтать, пошуметь, поскандалить - это не решение вопроса.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду