Фільм «Живі» Сергія Буковського здобув Гран-прі Міжнародного північно-південного медіафоруму

9 Вересня 2009
25442
9 Вересня 2009
13:53

Фільм «Живі» Сергія Буковського здобув Гран-прі Міжнародного північно-південного медіафоруму

25442
Фільм «Живі» Сергія Буковського здобув Гран-прі Міжнародного північно-південного медіафоруму

Фільм «Живі» відомого українського режисера-документаліста Сергія Буковського здобув Гран-прі Міжнародного північно-південного медіафоруму в Женеві. В його в рамках з 7 по 9 вересня відбувся фестиваль документальних фільмів.

 

Цього року форум присвячено обговоренню продовольчої кризи. На цю тему організатори провели 10 засідань круглого столу.

 

До конкурсної програми фестивалю увійшло 26 робіт з різних країн світу. Найбільше кількісно представлена Франція та Швейцарія.

 

Історико-документальна картина поєднала дві сюжетні лінії. Перша – це  свідчення майже трьох десятків свідків Голодомору. Друга лінія розповідає історію британського журналіста Гарета Джонса, випускника Кембриджського університету та радника колишнього прем'єр-міністра Сполученого Королівства Дейвіда Ллойда Джорджа. Він готував для світової громадськості справжні факти про масштаби Великого голоду, за що його було депортовано до Москви енкаведистами.

 

Прем'єра картини відбулася у листопаді 2008 року в Україні та була присвячена Дню пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 років.

 

У Європі фільм представили весною 2009 року, під час Фестивалю українського кіно в місті Кельні. Тоді ж стрічку Сергія Буковського репрезентували на європейському кіноринку в рамках фестивалю «Берлінале-2009».

 

У липні 2009 року картину було нагороджено спеціальним призом у номінації «Документальне кіно» VI Міжнародного кінофестивалю «Золотий абрикос», що відбувався у столиці Вірменії Єревані.

 

Раніше члени знімальної групи документальної стрічки «Живі» отримали державні нагороди Президента України Віктора Ющенка.  Сергій Буковський здобув звання народного артиста України, а оператор-постановник Володимир Кукоренчук і звукорежисер Ігор Барба – звання заслужених діячів мистецтв України.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25442
Читайте також
11.11.2009 07:58
Юрій Шевчук, для «Детектор медіа»
48 155
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Алегарф
5343 дн. тому
А "пивнично-пивдэнного" - это как?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду