detector.media
09.09.2009 13:53
Фільм «Живі» Сергія Буковського здобув Гран-прі Міжнародного північно-південного медіафоруму

Фільм «Живі» відомого українського режисера-документаліста Сергія Буковського здобув Гран-прі Міжнародного північно-південного медіафоруму в Женеві. В його в рамках з 7 по 9 вересня відбувся фестиваль документальних фільмів.

 

Цього року форум присвячено обговоренню продовольчої кризи. На цю тему організатори провели 10 засідань круглого столу.

 

До конкурсної програми фестивалю увійшло 26 робіт з різних країн світу. Найбільше кількісно представлена Франція та Швейцарія.

 

Історико-документальна картина поєднала дві сюжетні лінії. Перша – це  свідчення майже трьох десятків свідків Голодомору. Друга лінія розповідає історію британського журналіста Гарета Джонса, випускника Кембриджського університету та радника колишнього прем'єр-міністра Сполученого Королівства Дейвіда Ллойда Джорджа. Він готував для світової громадськості справжні факти про масштаби Великого голоду, за що його було депортовано до Москви енкаведистами.

 

Прем'єра картини відбулася у листопаді 2008 року в Україні та була присвячена Дню пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 років.

 

У Європі фільм представили весною 2009 року, під час Фестивалю українського кіно в місті Кельні. Тоді ж стрічку Сергія Буковського репрезентували на європейському кіноринку в рамках фестивалю «Берлінале-2009».

 

У липні 2009 року картину було нагороджено спеціальним призом у номінації «Документальне кіно» VI Міжнародного кінофестивалю «Золотий абрикос», що відбувався у столиці Вірменії Єревані.

 

Раніше члени знімальної групи документальної стрічки «Живі» отримали державні нагороди Президента України Віктора Ющенка.  Сергій Буковський здобув звання народного артиста України, а оператор-постановник Володимир Кукоренчук і звукорежисер Ігор Барба – звання заслужених діячів мистецтв України.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY