За подорожчання радіоточок АМКУ погрожує «Укртелекому» жорсткими санкціями

21 Жовтня 2008
9330
21 Жовтня 2008
13:18

За подорожчання радіоточок АМКУ погрожує «Укртелекому» жорсткими санкціями

9330
За подорожчання радіоточок АМКУ погрожує «Укртелекому» жорсткими санкціями
ВАТ «Укртелеком» має надати економічне обґрунтування нової абонплати за користування радіоточкою. Таку заяву розіслала прес-служба Антимонопольного комітету України у відповідь на повідомлення «Укртелекому» про підвищення тарифів із 1 жовтня 2008 року.
 
Нові ціни для абонентів дротового радіо – 6 грн. з ПДВ (раніше було 1,5 грн.), для юридичних осіб – 9 грн. з ПДВ. Основною причиною підвищення тарифів «Укртелеком» називає збитковість утримання дротових радіомереж. «Товариство  несе суттєві витрати для обслуговування обладнання і споруд  мережі проводового радіомовлення. Чинні  тарифи на користування  основною радіоточкою покривають лише незначну частку витрат на надання такої послуги», - ідеться в поясненні «Укртелекому».
 
Проте в офіційному запиті Комітет вимагає, аби провайдер показав складові плати за радіозабезпечення, динаміку збільшення їх собівартості, якщо таке дійсно мало місце, та надав чіткі розрахунки тощо. Як ідеться у повідомленні прес-служби «Укртелекому», компанія надасть АМКУ всю необхідну інформацію в установленому порядку.
 
АМКУ погрожує «Укртелекому», що в тому разі, якщо економічні підстави щодо підвищення «Укртелекомом» абонплати за користування радіоточкою виявляться  необґрунтованими, Комітет притягне оператора до «жорсткої відповідальності».
 
«ВАТ «Укртелеком» має особливий статус в очах Антимонопольного комітету, адже цей оператор, безперечно, є монополістом з надання згаданих послуг. Відтак все це говорить тільки про одне. Якщо надавач послуг дійсно вирішив на рівному місці «випотрошити» гаманці мільйонів українців, тим паче соціально незахищених громадян, які переважно і користуються стаціонарним радіо, «Укртелеком» буде покарано за всією суворістю закону», - наголосив виконувач обов'язків Голови Антимонопольного комітету України Олександр Мельниченко.
 
Як раніше коментував «Детектор медіа»  питання утримання дротових мереж Володимир Панасенко, заступник директора департаменту технічної експлуатації телекомунікаційних мереж ВАТ «Укртелеком»: «На сьогодні ми отримуємо 25 млн. грн. доходів, а витрачаємо на підтримку проводового мовлення близько 100 тис. 1:4 – так співвідносяться наші доходи та наші витрати. Фактично, за рахунок перерозподілу доходів з інших джерел (в основному, за рахунок доходів від міжміського зв’язку) утримуємо ці мережі».
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9330
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду