detector.media
21.10.2008 13:18
За подорожчання радіоточок АМКУ погрожує «Укртелекому» жорсткими санкціями
ВАТ «Укртелеком» має надати економічне обґрунтування нової абонплати за користування радіоточкою. Таку заяву розіслала прес-служба Антимонопольного комітету України у відповідь на повідомлення «Укртелекому» про підвищення тарифів із 1 жовтня 2008 року.
 
Нові ціни для абонентів дротового радіо – 6 грн. з ПДВ (раніше було 1,5 грн.), для юридичних осіб – 9 грн. з ПДВ. Основною причиною підвищення тарифів «Укртелеком» називає збитковість утримання дротових радіомереж. «Товариство  несе суттєві витрати для обслуговування обладнання і споруд  мережі проводового радіомовлення. Чинні  тарифи на користування  основною радіоточкою покривають лише незначну частку витрат на надання такої послуги», - ідеться в поясненні «Укртелекому».
 
Проте в офіційному запиті Комітет вимагає, аби провайдер показав складові плати за радіозабезпечення, динаміку збільшення їх собівартості, якщо таке дійсно мало місце, та надав чіткі розрахунки тощо. Як ідеться у повідомленні прес-служби «Укртелекому», компанія надасть АМКУ всю необхідну інформацію в установленому порядку.
 
АМКУ погрожує «Укртелекому», що в тому разі, якщо економічні підстави щодо підвищення «Укртелекомом» абонплати за користування радіоточкою виявляться  необґрунтованими, Комітет притягне оператора до «жорсткої відповідальності».
 
«ВАТ «Укртелеком» має особливий статус в очах Антимонопольного комітету, адже цей оператор, безперечно, є монополістом з надання згаданих послуг. Відтак все це говорить тільки про одне. Якщо надавач послуг дійсно вирішив на рівному місці «випотрошити» гаманці мільйонів українців, тим паче соціально незахищених громадян, які переважно і користуються стаціонарним радіо, «Укртелеком» буде покарано за всією суворістю закону», - наголосив виконувач обов'язків Голови Антимонопольного комітету України Олександр Мельниченко.
 
Як раніше коментував «Детектор медіа»  питання утримання дротових мереж Володимир Панасенко, заступник директора департаменту технічної експлуатації телекомунікаційних мереж ВАТ «Укртелеком»: «На сьогодні ми отримуємо 25 млн. грн. доходів, а витрачаємо на підтримку проводового мовлення близько 100 тис. 1:4 – так співвідносяться наші доходи та наші витрати. Фактично, за рахунок перерозподілу доходів з інших джерел (в основному, за рахунок доходів від міжміського зв’язку) утримуємо ці мережі».
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY