Нацрада перевірить «Волю» через відключення абонентів

30 Січня 2008
19158
30 Січня 2008
16:52

Нацрада перевірить «Волю» через відключення абонентів

19158
Нацрада перевірить «Волю» через відключення абонентів
Національна рада з питань телебачення та радіомовлення призначила спеціальну комісію для вивчення ситуації довкола відключень абонентів «Воля-кабель», пов’язаних з переходом на цифрове мовлення.
 
Як заявив на брифінгу у середу відповідальний секретар Національної ради Владислав Лясовський, з початку року до Нацради надійшло кілька десятків скарг громадян на відключення їх від послуг «Волі-кабель».
 
«Ми не можемо зробити зараз які-небудь висновки – чи права компания "Воля-кабель" чи ні», - зауважив Владислав Лясовський.
 
За його словами, спецкомісія Нацради ще до кінця цього тижня проведе перше засідання, в якому братимуть участь представники компанії «Воля-кабель» та інших провайдерів. Свої перші висновки Нацрада надасть наступної середи.
 
Тим часом, компанія «Воля» продовжує активно відстоювати свою позицію щодо необхідності переходу на цифрове мовлення. В інтерв’ю «ТК» начальник відділу PR компанії Наталія Баш заявила, що «Воля» намагається максимально враховувати інтереси абонентів при переключенні їх з аналогового на цифровий сигнал.
 
«Мы учитываем мнения и пожелания наших абонентов, которые желают получить и лучшее качество картинки, и  возможность выбирать из множества пакетов, и видеть расписание передач прямо на экране. Тот факт, что мы в день подключаем до 3 тысяч абонентов и более, говорит о том, что наше предложение является и доступным и привлекательным», - каже Наталія Баш.
 
Умови підключення до цифрового телебачення прийнятні для всіх верств населення, впевнені у «Волі»: вартість мінімального (30 каналів) пакету – 18 гривень на місяць, в той час , як подібний аналоговий пакет вартує майже 27 гривень. Цифровий тюнер для прийняття сигналу купувати необов’язково, а місячна його оренда обійдеться абонентам у 9.90 гривень.
 
За словами Наталії Баш, повністю перейти на цифрове телебачення компанія «Воля» планує до грудня нинішнього року. «Неоцифровані» досі абоненти компанії матимуть можливість передплатити кілька пакетів: «Цифровая «Україна» - 18 грн., базовый пакет «Украина и світ» - 33 грн.,  расширенный пакет «Всесвіт» - 59 грн.  Кроме того, есть различные тематические пакеты, стоимость которых варьируется от 10 до 20 гривен. Что важно, цифровая технология позволяет  не только выбирать из нескольких пакетов,  но и формировать свой план подписки – т.е. совокупности пакетов. Таких вариантов – великое множество».
 
Натомість громадяни висловлюють невдоволення обов’язковістю переходу на «цифру», мотивуючи це тим, що картинка їх і так влаштовує, а кількісне різноманіття каналів за нинішньої інформаційної насиченості суспільства їх не приваблює.
 
У Києві, за різними оцінками, послугами кабельної мережі «Волі»  користуються близько 500 тисяч абонентів (80 відсотків ринку). «Волю» неодноразово намагались звинуватити у порушенні антимонопольного законодавства. За словами Наталії Баш, цього разу підстав для подібних звинувачень немає, адже йдеться про впровадження нових технологій. ««Воля» всегда работала и работает  в правовом поле. Мы никогда не нарушали законодательства и поэтому причин для исков – нет. Выбор той или иной технологии при предоставлении  услуг – является конституционным правом любой  компании, которое закреплено Конституцией Украины», - каже пані Баш.
 
ЗАТ «Воля-Кабель» - найбільший кабельний оператор України. Наразі, за даними «Волі-кабель» послугою компанії з доступу до цифрового телебачення Воля Преміум ТБ користуються близько 160 тисяч абонентів, можливість виходити в Інтернет через мережі «Волі» мають понад 165 тисяч передплатників.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19158
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ОБУРЕНИЙ
5930 дн. тому
Згідно з чинним законодавством "Воля" повинна надавати окремим пакетом програми універсальної програмної послуги. Він у переліку відсутній. І це пані Н.Баш називає роботою у правовому полі ? Нагадую " універсальна програмна послуга - обов"язкове забезпечення абонентам можливості перегляду ПАКЕТА програм у складі програм телерадіоорганізацій, які відповідно до ліцензій здійснюють наземне ефірне мовлення на території розташування відповідної багатоканальної телемарежі, за винятком випадків застосування абонентами індивідуальних приймальних приладів або систем".
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду