Члени Нацради зустрілися зі співдоповідачами Моніторингового комітету ПАРЄ

16 Січня 2008
21386
16 Січня 2008
11:10

Члени Нацради зустрілися зі співдоповідачами Моніторингового комітету ПАРЄ

21386
Члени Нацради зустрілися зі співдоповідачами Моніторингового комітету ПАРЄ

Українське суспільство і журналісти готові до запровадження громадського телерадіомовлення Про це на зустрічі зі співдоповідачами Моніторингового комітету Парламентської асамблеї Ради Європи 15 січня заявив голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Віталій Шевченко, повідомляє прес-служба Нацради.

Співдоповідачі Моніторингового комітету Парламентської асамблеї Ради Європи Ханне Северінсен, Ренате Вольвенд, Одратс Іві, Акне Петерсен цікавились передусім питаннями практичного запровадження в Україні суспільного телерадіомовлення.

Член Національної ради Тетяна Лебедєва, відповідаючи на запитання щодо умов фінансування суспільного телебачення і радіомовлення, назвала можливі варіанти зі світового досвіду, які б могла перейняти й Україна. Зокрема, йдеться про варіант запровадженняподатку на рекламу або додаткового податкувід комерційних телекомпаній на потреби становлення та розвитку суспільного мовлення. Хоча, за словами пані Лебедєвої,ідеальним є шлях прямого фінансування суспільного теле-радіомовлення безпосередньо громадянами.

Віталій Шевченко в свою чергу зазначив, що проблем в наявності частотного ресурсу для суспільного телемовлення в Україні нині не існує – при оголошенні конкурсу на цифрове мовленняНаціональна рада зарезервувала канал для суспільного мовлення .

На завершення зустрічі голова Національної ради вручив спостерігачам від Ради Європидруковану версію Звіту про діяльність ТРО під час минулорічних виборів до Верховної Ради України та положення про експерту раду, яка здійснювала експертизу передвиборчих матеріалів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21386
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду